VANDAAG

DE TAFEL VAN PAM Onder leiding van de journalist Max Pam bespreken Nelleke Noordervliet, Theo van Gogh en Jaap van Heerden de biografie Rechterhand van Nederland over Michiel Adriaenszoon de Ruyter....

NETWERK Fikret Alic is de man die in augustus 1992 met zijn uitgemergelde lichaam tegen het prikkeldraad van een Servisch concentratiekamp werd gefilmd. Hij leeft nog en woont sinds zijn bevrijding in Denemerken. Hij ging terug naar Bosnië om te stemmen.

Netwerk besteedt verder aandacht aan de fraude in kentekenplaten, waardoor duizenden automobilisten jaarlijks ten onrechte worden bekeurd. Nederland 1, 20.25 uur.

WITH A LITTLE HELP FROM MY FRIENDS Nederlandse popmusici spelen met het Metropole Orkest. Extra aandacht voor de Golden Earring. Nederland 3, 19.30 uur.

HARD GRAS vertoont de tweede aflevering van het portret van Marco van Basten. De makers hebben onder meer geput uit het archief van vader Van Basten, die alle tv-programma's waarin zijn zoon voorkomt heeft opgenomen. Veronica, 21.05 uur.

DE AVONDEN wordt onder anderen gevuld door de schrijver Frans Stuger, die de vierde episode voorleest uit zijn novelle De gedachte. Een kantoorbediende woont in een pension en praat geregeld met zijn stoel Otto. Radio 5, 22.00 uur.

PETER R. DE VRIES begint een nieuwe serie afleveringen van het naar hem genoemde programma, waarin hij 'onthult wat politie en onderwereld geheim willen houden, maar wat de kijker toch moet weten'. RTL 4, 22.00 uur.

HET ELFDE UUR Presentator Andries Knevel praat met Klaas Wilting, politievoorlichter in Amsterdam, met E. van Middelkoop, Tweede-Kamerlid voor het GPV en voorzitter van de tijdelijke Kamercommissie Klimaatverandering; en met dr. C.M. de Vos, mede-auteur van het boek Christendom Onwijs, waarin vijftien wetenschappers schrijven over de relatie tussen het geloof en hun wetenschap. Nederland 2, 22.12 uur.

DE WALLEN OP STAP gaat deze avond over sado-masochisme. Betty Paërl geeft aanschouwelijke lessen. SBS 6, 23.00 uur.

Meer over