VANDAAG

TENNIS WIMBLEDON met onder meer een rechtstreeks verslag van de kwartfinalepartij van Jacco Eltingh tegen André Agassi. RTL 5, 13.00 uur....

WOENSDAGEDITIE: OP DE HOOGTE VAN DE PLEK VARA's Woensdageditie zendt de komende weken uit vanaf verschillende locaties die in het verleden in de belangstelling hebben gestaan. De eerste aflevering komt vanaf de Dam in Amsterdam. In 1970 werden daar de 'Damslapers' door mariniers van het monument verjaagd. Presentator Felix Meurders praat met personen die destijds hierbij waren betrokken. Radio 1, 09.00 uur.

GEBEURTENISSEN De documentaire De tweede stem van Jos Lubsen gaat over de aan keelkanker lijdende violist Willem Bosch. Tijdens een operatie zal zijn strottehoofd worden verwijderd. Daarna zal hij opnieuw moeten leren praten.

Bosch wordt gevolgd tijdens de voorbereidingen op de ingreep, de operatie zelf en de moeilijke periode daarna. Radio 5, 13.08 uur.

STUDIO SPORT Rechtstreeks verslag van de vierde etappe in de Tour de France van Alençon naar Le Havre over 162 kilometer. Nederland 3, 15.00 uur.

2 VANDAAG komt onder meer met een reportage over het referendum in Amersfoort. Inwoners van deze stad mogen zich vandaag uitspreken over de winkelsluitingswet. Nederland 2, 18.15 uur.

STRAATMUZIKANTEN Eerste aflevering van een negendelige serie over straatmuzikanten in grote steden. Vanavond is dat Barcelona. Nederland 2, 19.55 uur.

AVONDCONCERT Rechtstreekse uitzending vanuit Genève ter gelegenheid van het vijftig jarig bestaan van de Verenigde Naties. Het orkest is samengesteld uit leden van verschillende beroemde symfonieorkesten, onder leiding van Sir Georg Solti. Met Ouverture Wilhelm Tell van Rossini, Concert voor orkest van Bartok en de slotscène van Fidelio van Beethoven. Radio 4, 20.02 uur.

TAGGART Nieuwe Schotse politieserie met in de hoofdrol Mark McManus als inspecteur Taggart. In dit deel bespiedt student Philip Dempsey met een telescoop zijn lerares Frans. Op een avond lijkt hij getuige te zijn van een moord in haar slaapkamer. Nederland 1, 21.23 uur.

CLOSE-UP: GESPEELDE LEVENS Herhaling van een drieluik over de toneelgeschiedenis van Nederland, verteld door Loudi Nijhoff, Joekie Broedelet en Mary Dresselhuys. Gepraat wordt over de strijd om het bestaan van de ongesubsidieerde toneelgezelschappen, de instelling van de Kulturkammer in 1942, de opkomst van het gesubsidieerde toneel na de oorlog en de actie Tomaat in de jaren zeventig. Nederland 1, 22.44 uur.

IK GELOOF DAT WE NOG GEEN STAP VERDER ZIJN Naar aanleiding van het overlijden van Sicco Mansholt afgelopen weekend herhaalt de Humanistische Omroep een programma over deze politicus, eerder uitgezonden in maart 1993. Nederland 1, 23.18 uur.

ANTENNE: DE PREMIERS VAN ISRAEL Herhaling van een documentaire reeks over de premiers van Israël sinds de oprichting van de staat (1948). In deze aflevering staat David Ben Goerion centraal. Nederland 2, 23.35 uur.

Meer over