Vandaag

RADIO..

MARATHONINTERVIEWS Anthon de Goede interviewt publicist en dichter Elly de Waard. Ze debuteerde in 1978 met de bundel Afstand. Radio 1, 09.04 uur.

DEBAT OP 5 Is het aanvaardbaar of niet dat mensen met het Syndroom van Down veel hogere verzekeringspremies (voor bijvoorbeeld uitvaartverzekeringen) moeten betalen? Radio 5, 12.05 uur.

RADIO UIT Te gast is beeldend kunstenaar Moniek Toebosch. Radio 5, 17.05 uur.

UIT HET NIEUWS Gesprekken met mensen die ooit in het nieuws waren. Vandaag feministe en schrijfster Germaine Groenier. Radio 1, 21.04 uur.

ACTUALITEITEN

NOVA Aandacht voor het proces over de vierdaagse schoolweek. Daarnaast een reportage over Hugo Chavez, de president van Venezuela, die revolutie predikt vlak voor de verkiezingen. Nederland 3, 22.34 uur.

MUZIEK

BRYAN ADAMS Muziekspecial over de Canadese rockzanger Bryan Adams, de zanger die zich inzette voor vele goede doelen en die wereldwijd meer dan 55 miljoen albums verkocht. Nederland 2, 22.00 uur.

DOCUMENTAIRES

DE EETFABRIEK Serie over de eetcultuur en voedselindustrie van Nederland. Dit keer aandacht voor werken in de horeca. Presentor Pierre Wind spreekt met experts. Nederland 3, 19.26 uur.

Meer over