VANDAAG

OPGENOMEN IN OEGSTGEEST Laatste deel van Paul Wittemans (herhaalde) serie. Dit keer een gesprek met Thea Heeren, hoogleraar ouderenpsychiatrie aan de Universiteit van Utrecht....

TREXX Daphne Deckers trekt langs studentenhuizen. Een eerste bezoek is aan Utrecht. Veronica, 16.50 uur.

THEATERMAKERS De beroepspraktijk van kunstenaars, getoond aan de hand van de levens van Liesbeth Coltof en Inèz Derksen. Coltof is onder meer artistiek leider van het Amsterdamse jeugdtheater Het Huis aan de Amstel. Derksen volgde een opleiding als theater-regisseur en werd ontdekt dankzij haar stuk Heimelijk. Nederland 3, 17.30 uur.

HET AVONDCONCERT Mozarts opera Cosi fan tutte rechtstreeks vanuit het Metropolitan Opera House uit New York. Als solisten treden onder meer Cecilia Bartoli en Carol Vaness op. Radio 4, 19.30 uur.

WATER EN VUUR Aandacht voor de uitreiking van de muziekprijzen, de Gouden en Zilveren Harpen, die aanstaande maandag worden vergeven aan onder anderen Henny Vrienten, Benny Neyman en de groep Vitalis. Radio 2, 20.00 uur.

SONJA De balpenmoord passeert nog eens de revue in een gesprek met onderzoeker Pek van Andel, die zelf aan de slag ging met kruisboog, bicpen en schedels. Ook een zekere IJsbrand de Vries die een jaar lang onschuldig in de gevangenis zat. Ned. 3, 21.08 uur.

BAMBOE IN DE WINTER De Chinese Ah Choy wacht in haar dorp al bijna een jaar op een baan die past bij haar universitaire opleiding. Televisiefilm over het droeve lot van christenen in China. Nederland 2, 22.01 uur.

MARISKA De kale zangeres Sugar Lee Hooper, in het gewone leven Marja van der Toorn, vertelt samen met haar levenspartner, Andrea van der Kaap, over haar privé-leven. Veronica, 22.10 uur.

GLAMOURLAND INTERNATIONAL G.J. Dröge reist langs mondaine oorden op zoek naar de echte glamourwereld. Dit keer is hij beland in Hong Kong, waar hij het vijfenveertigjarig bestaan van de Hollandse Club meemaakt. Glamour? Nederland 1, 22.21 uur.

STUDIO SPORT Betaald voetbal en een samenvatting van de finale van het marathonschaatsen om de KNSB Cup. Nederland 3, 22.45 uur.

KAREL Acteur Antonie Kamerling, te zien in het toneelstuk Torch Song Trilogy, praat met Karel van der Graaf. Ook te gast is de 56-jarige Theo Kars, schrijver van De strijd tegen de tijd, die beweert zijn jeugdigheid en aantrekkingskracht te kunnen behouden. Nederland 1, 22.52 uur.

ALS LEVEN PIJN DOET Deskundigen laten zich uit over de problemen die gepaard gaan met anorexia. Nederland 2, 22.58 uur.

SPIJKERS Jack Spijkerman blikt terug op de afgelopen week, vermoedelijk vooral op de sportkanaal-affaire, samen met de cabaretiers Eric van Muiswinkel, Diederik van Vleuten en Rob Kamphues. Nederland 3, 23.40 uur.

KUNST...OMDAT HET MOET Documentaire over de Franse beeldhouwer Rodin en zijn kunstwerken. Uniek beeldmateriaal van Rodin aan het werk in zijn atelier, thuis in het Franse Meudon, met zijn maîtresse en ten slotte zijn begrafenis. Nederland 2, 23.49 uur.

Meer over