VANDAAG

OLYMPISCHE SPELEN Hoogtepunten van de laatste dag van de Spelen die gisteren werden afgesloten en de laatste aflevering van Studio Atlanta....

TIJD VOOR TWEE praat met Roeland Kooijmans, de presentator van de nieuwe veertigdelige programmaserie Ajax!, die Veronica vanaf 12 augustus wekelijks op het scherm brengt. Verder te gast Annie Heuts, alias Zwarte Lola. Ze scoorde in 1950 al een hit, was een tijdje uit de showbizz, maar sinds kort treedt zij weer op als 'vamp' met het Nederlandse Levenslied. Radio 2, 12.04 uur.

ALLES KITS Vanaf vandaag begint het dagelijkse jeugdblok van de AVRO, KRO en NCRV. Zeven dagen in de week televisieprogramma's voor kinderen van zes tot twaalf jaar, waaronder Pippi Langkous, Robbedoes en Rupsje Nooitgenoeg. Volgens de programmamakers zullen er geen gewelddadige programma's te zien zijn. Nederland 1, 17.09 uur.

RADIO UIT Interview met saxofonist Hans Dulfer, die net terug is van zijn derde tournee door Japan. Radio 5, 17.08 uur.

LOLA LOOKS BACK Muziekprogramma over Hip Hop in New York. Met onder andere RUN DMC, Grandmaster Flash, Doug E. Fresh en L.L. Cool J., die bij zijn oma in Queens op bezoek gaat. Nederland 3, 19.30 uur.

HALF THE SKY Documentaire over de veranderingen in het leven van Chinese vrouwen in de afgelopen vijftig jaar, aan de hand van vier generaties uit één gezin. Nederland 3, 21.03 uur.

HIER EN NU Aandacht voor de effectiviteit van de huidige politiekogel. Die is volgens veel agenten niet best. Verder signaleert het programma dat hulpverleners in het buitenland steeds grotere risico's lopen. Nederland 1, 21.25 uur.

CHASING THE MIDNIGHT SUN Documentaire over een drietal avonturiers die op expeditie gaan naar Groenland. Ondanks de modernste vervoermiddelen is het een barre tocht. De temperatuur van het zeewater ligt er net onder het vriespunt. Wie er in valt, kan kan slechts drie minuten in leven blijven. Discovery Channel, 22.00 uur.

METAAL EN MELANCHOLIE Documentaire over het enerverende leven van taxichauffeurs in het hectische Lima. Volgens de programmamaker is er geen andere beroepsgroep in de hoofdstad van Peru, die een beter beeld geeft van de economische en culturele veranderingen in dat land. Veel inwoners zijn werkloos. Degenen die nog wel over een auto beschikken, kopen voor een gulden een bordje 'TAXI', plakken het achter de ruit en storten zich in het verkeer. De concurrentie is dan ook moordend. Nederland 3, 23.09 uur.

Meer over