VANDAAG

TOUR DE FRANCE Vanaf vandaag drie weken lang dagelijks verslag. De proloog wordt voor het eerst in de avonduren verreden, maar in de regel beginnen de reportages op Nederland 3 tussen 14.00 en 15.00 uur....

's Avonds een uitgebreide samenvatting op Nederland 2 en een Tourjournaal over de prestaties en ervaringen van de Nederlandse renners. Ook op Radio 1 met presentatoren Govert van Brakel, Rocky Tuhuteru en Felix Meurders. Verslaggevers zijn Jacques Chapel, Leo Driessen en Jacob Bergsma.

Jeroen Wielaert en Klaas Vos maken reportages vanuit de tourcaravaan en over de randgebeurtenissen. Interviews op de rand van het bed van Nederlandse renners en ploegleiders. Vos zal als verslaggever de Tour volgen op een snorfiets. Zijn interesse gaat uit naar de 'vakantietrog' van Nederlandse kampeerders en dat soort wetenswaardigheden. Hij zorgt als ds Wildgebraad ook voor de dagsluiting.

Nederland 3, 20.55 uur.

BERTS YELLOW CAB Nieuw kinderprogramma van de EO. Bert van Leeuwen rijdt in een gele taxi kinderen rond en vervult hun wensen. In de garage van waaruit Bert en zijn assistente Roos opereren kunnen kinderen op een olievat gezeten hun hart luchten over zaken als zakgeld, oorlog en discriminatie. Vandaag ontvangt Bert een brief van Tirsa. Ze wil haar opa verrassen met een bezoek aan een vliegshow. Hassan heeft last van hondepoep op het voetbalveld. Ned. 2, 18.58 uur.

SIMAVI Reportage over gezondheidszorg in Zimbabwe ter gelegenheid van het zeventigjarig bestaan van Simavi. Ria Bremer volgde een Nederlandse arts die onder moeilijke omstandigheden moet werken.

Nederland 1, 18.41 uur.

PETER SELLERS. . .DE LEUKSTE THUIS Eerste aflevering van tweedelige serie over acteur Peter Sellers, die de TROS uitzendt in het programma met de lulligste titel aller tijden: Kunst. . . omdat het moet. Aansluitend de film The Mouse that roared. Sellers begon zijn carrière als radioacteur. In de satirische radioserie The Goon Show maakte hij in de jaren vijftig furore in Engeland. Wereldfaam verwierf hij als inspecteur Clouseau in The Pink Panther-films. Hij was ook een verwoed amateurfilmer. Onder anderen zijn moeder en collega's als Britt Ekland en Sofia Loren zijn te zien. Hij speelt komische sketches met vrienden en beroemdheden, onder wie leden van het Britse koninklijk huis. Nederland 2, 23.57 uur.

INTRUDERS Eerste aflevering van tweedelige dramaserie. De chef de clinique van de psychiatrische afdeling van een groot ziekenhuis in Los Angeles, dr Neil Chance, krijgt te maken met vrouwelijke patiënten die lijden aan geheugenverlies, achtervolgingswanen en hallucinaties. Hij brengt ze onder hypnose en de vrouwen zien artsen zonder gezicht geheimzinnige operaties uitvoeren. Chance gelooft dat er buitenaardse wezens in het spel zijn. Nederland 3, 23.30 uur.

ROCK FAMILY TREES Serie portretten van bekende popgroepen. Birmingham was in de jaren zestig niet zo swingend als Londen en Liverpool, maar bracht toch groepen van naam voort. The Move, The Moody Blues, ELO en Wizzard. Met onder anderen Roy Wood, Jeff Lynne en Bev Bevans. BBC 2, 22.00 uur.

Meer over