Vandaag

RADIO..

TEMA Aan de orde komen de opkomende en verdwijnende zuilen in het onderwijs en de invloed daarvan op basisscholen. Kiezen ouders voor een school vanwege de kwaliteit, of vanwege een deformatie op grond van religie of onderwijssysteem? Radio 5, 14.02 uur.

SPEKTAKEL Aandacht voor Walter Benjamins Einbahnstrasse (1928) waarin hij een fictieve Berlijnse straat opvoert als podium voor het verdwijnen van de negentiende eeuw, waarvoor nog niets in de plaats is gekomen. Een bezoek aan Berlijn. Radio 5, 17.02 uur.

EASY LISTENING De uitzending is, net als de komende twee, geheel gewijd aan de 81-jarige Engelse jazzpianist George Shearing, die in zijn lange carrière onder anderen samenspeelde met Nat King Cole, Peggy Lee, Nancy Wilson en Mel Tormé. Er werd met hem gesproken in New York.

Radio 2, 004 uur.

MUZIEK

THE LATIN GRAMMY AWARDS De eerste uitreiking van deze in totaal veertig muziekprijzen in verschillende categorieën van muziek met een Latijns-Amerikaanse achtergrond. Genomineerden zijn onder anderen Marc Anthony, Jennifer Lopez, Ricky Martin, Christina Aguilera en Santana.

FOX, 19.00 uur.

SPORT

OLYMPISCHE ZOMERSPELEN Hoogtepunten van de afgelopen olympische nacht en reportages vanuit Sydney (07.10-09.00 uur en 19.00-20.50 uur). Verder een rechtstreeks verslag van de waterpolowedstrijd vrouwen Nederland-Verenigde Staten (10.10-11.15 uur) en aandacht voor wielrennen op de baan, zwemmen (finales), turnen (mannen) en judo (lichtgewicht).

Nederland 2.

AMUSEMENT

WILLEM WEVER Hoe worden country line-dansen gemaakt, hoe komen de streepjes in de tandpasta en waarom is een paard een edel dier?

Nederland 1, 18.59 uur.

YOUP VAN 'T HEK maakt de balans op voor de 'de meest mislukte generatie van deze eeuw' in De Waker, De Slaper en De Dromer. Nederland 3, 19.57 uur.

PRAATPROGRAMMA

WINTERTIJD Gesprek met Jeroen Pauw, ex-RTL, nu BNN. RTL 5, 22.15 uur.

DOCUMENTAIRE

TV WOONMAGAZINE In deze derde aflevering een kennismaking met het 'woonteam', waarvan de interieurdeskundigen veel voorkomende inrichtingsproblemen uitlegt en oplost. Veronica, 19.10 uur.

DE HOLLANDSE WATER LINIE Aflevering 2 van een zesdelige serie over de natuur en de nieuwe functie van de waterlinie als 'megasingel rond de Randstad'. Nederland 1, 16.05 uur.

Meer over