vandaag

DINGEN DIE GEBEUREN In Amsterdam beginnen zaterdag de Gay Games. Een gesprek over de noodzaak van deze spelen voor de emancipatie van homoseksuelen in binnen- en buitenland....

DE DAG VAN... VPRO-radiomakers presenteren deze zomer hun eigen radiodag. De beurt is aan Marten Minkema, die als thema 'Onvermoed' koos. Met onder meer een speurtocht naar wat over is van de buizenpost in Oost-Europa, een bezoek aan zogenaamde spokenjagers en een reportage over de laatste weken van volkstuincomplex Franckendael in Amsterdam. Radio 5, 9.04 uur.

TOUR DE FRANCE Rechtstreeks verslag van de zestiende etappe in de Tour de France van Vizille naar Albertville. Nederland 2, 11.10 uur.

2 VANDAAG Een reportage over het werk van de stichting Het Roer in Handen, die zeilvakanties organiseert voor psychiatrische patiënten. Ook: Beiroet moet tien jaar na het einde van de Libanese burgeroorlog weer het 'Parijs van het Midden-Oosten' worden. De stad is één grote bouwput. Tijdens het slopen van verwoeste panden worden archeologische schatten gevonden. Nederland 2, 17.58 uur.

BOVEN WATER is de titel van een nieuwe talkshow die Mieke van der Weij (ex-NPS, ex-VARA) voor de NCRV presenteert. Op een terras in Amsterdam praat Van der Weij met twee gasten die een rol in het nieuws hebben gespeeld. De psycholoog René Diekstra is haar eerste hoofdgast. Nederland 1, 22.00 uur.

DE CIRKEL ROND MET MICHAEL PALIN Een bezoek aan de eilanden Borneo en Java. Nederland 1, 22.36 uur.

INSIDE STORY Een kijkje in de wereld van de autohandel. BBC 2, 23.20 uur.

Meer over