VANDAAG

REIZIGER IN MUZIEK Zangeres Greetje Kauffeld, binnenkort veertig jaar actief, is te gast bij Reiziger. Een beschouwing van haar carrière, plus een optreden....

BUITENHOF Een interview met minister Jan Pronk over zijn biografie, geschreven door de journalisten Margriet Brandsman en Pieter Klein. Een andere PvdA'er, kamerlid Ella Kalsbeek, moet uitleggen waarom er geen koppen rollen in de IRT-affaire. En een discussie over de vraag of een moeder van 55 wenselijk is. Nederland 3, 12.05 uur.

STUDIO SPORT Nacompetitie in het betaald voetbal, tennis uit Hamburg en volleybal tussen Nederland en Italië. Nederland 2, 12.10 uur.

MATINEE Messe solennelle van Berlioz, een concert waarvan vorig jaar het manuscript werd gevonden. Nederland 3, 13.00 uur.

DE POOLSE KEUKEN Eerste twee afleveringen van een zesdelige serie over de terugkeer van Poolse soldaten in 1945. Een luitenant komt terug met zijn Britse vrouw en wordt gearresteerd. Nederland 3, 14.00 uur.

DE PLANTAGE Beeldend kunstenaar Ger van Elk en schrijver K. Schippers praten met Hanneke Groenteman. Beiden hebben belangrijke prijzen gewonnen, respectievelijk de Van Lanschot-prijs en de P.C. Hooft-prijs. Ned. 3, 17.00 uur.

BONNEFOOI De feministes Kiki Amsberg en Aafke Steenhuis hebben het boek Een branding van beelden geschreven. Centrale thema: overstijgt kunst de verschillen tussen de geslachten of maken vrouwen andere films dan mannen? Radio 5, 18.08 uur.

W.E.B., het cyberspace-programma van de VPRO, behandelt de invloed van virtual reality-ervaringen op ons dagelijks handelen. Oftewel: wie de virtuele lift overleeft, raakt zijn angst voor de echte lift kwijt. Nederland 3, 19.03 uur.

LOPENDE ZAKEN besteedt aandacht aan de ivf-behandelmethode voor stellen die geen kind kunnen krijgen. Onder meer het lot van Janneke Wevers en Yves Galebert, die al aan hun zesde reageerbuispoging toe zijn. Nederland 3, 20.57 uur.

WIBI SOERJADI Portret van de 26-jarige in Nederland geboren pianist Soerjadi. Hij behoort tot de meest vooraanstaande solisten van zijn generatie. Met recitalfragmenten opgenomen in het Concertgebouw. Nederland 2, 21.21 uur.

BRANDPUNT Europees commissaris Karel van Miert gaat in op gevallen van ontduiking van Europese regels door de Nederlandse overheid. Ook aandacht voor de LSD-experimenten in Engeland op psychiatrische patiënten. Onlangs werd beeldmateriaal ontdekt, waaruit blijkt dat er ook proeven op militairen zijn uitgevoerd. Nederland 1, 21.33 uur.

STUDIO SPORT brengt de ontknoping van de buitenlandse voetbalcompetities: Spanje, Italië en Duitsland. Nederland 2, 22.15 uur.

THE FINAL CUT Eerste deel van een vierdelige BBC-dramaserie. Vervolg op To play the king. De KRO heeft de serie vervroegd in verband met het succes van de voorganger. Ook nu is Ian Richardson als prime minister Francis Urquhart ijzersterk in het spel van politiek gekonkel. Nederland 1, 22.55 uur.

FRONTLIJN/LIGNE DE FRONT Derde en laatste deel van de serie van Rogier Dijkman en René van der Ploeg over de Vlaams-Waalse taalgrens. Het duo reisde langs de grens en doet verslag van de onophoudelijke ruzies en pesterijen tussen de 'taalrivalen'.

Nederland 3, 23.28 uur.

Meer over