VANDAAG

TIJD VOOR TWEE Sportjournalist Jean Nelissen vertelt over zijn ervaringen als verslaggever tijdens de Tour de France en gaat in op zijn onlangs verschenen boek De bijbel van de Tour de France....

VPRO AAN DE AMSTEL Reportage vanuit Noord-Ierland over de toenemende spanningen tussen katholieken en protestanten. Radio 1, 15.04 uur.

LOLADAMUSICA Special over de muziekgeschiedenis van Cuba. Zanger Juan de Marcos González en trombonist Alberto Munoz Martinez vertellen over de meer dan 25 verschillende Cubaanse muziekstijlen. Nederland 3, 19.58 uur.

3 TENOREN Live-registratie van het concert in Parijs van de drie tenoren José Carreras, Placido Domingo en Luciano Pavarotti. Zij zingen een aantal fragmenten uit beroemde opera's en evergreens uit de populaire muziek. Nederland 2, 20.32 uur.

IN DE VOETSPOREN VAN WALSCHAP Portret van de Vlaamse schrijver Gerard Walschap, die honderd jaar geleden werd geboren. België 2, 21.20 uur.

NORTH SEA JAZZ Rechtstreeks verslag van het North Sea Jazz Festival. Met optredens van jazz-pianist Michel Petrucciani, trompettist Roy Hargrove en de bluesgitarist Kenny Wayne Shepherd. Nederland 3, 23.06 uur.

VILLA BVD Frits Barend, Henk van Dorp en Jan Mulder becommentariëren het wereldkampioenschap voetbal. RTL 4, 23.25 uur.

TKUMA - DE EERSTE VIJFTIG JAAR Documentairereeks over de geschiedenis van Israël. Aan bod komt de invloed van internationale leiders op de conflicten tussen Israël en de omliggende landen. Nederland 2, 0.00 uur.

Meer over