Vandaag

RADIO..

TIJD VOOR TWEE Frits Spits in gesprek met actrice Mariska van Kolck. Zij speelt de vrouwelijke hoofdrol in de musical Oliver, gebaseerd op het verhaal van Dickens. Radio 2, 12.02uur.

DEBAT Milieuminister Jan Pronk haalde vorige week uit naar de milieubeweging. Hij verweet deze dat ze te bureaucratisch is en te weinig mensen mobiliseert. Radio 1, 15.00 uur.

DE AVONDEN In het tweede uur een gesprek met Rascha Peper over haar nieuwe roman Dooi. Radio 5, 22.00 uur.

ACTUALITEITEN

ONTBIJT-TV Aandacht voor de golf van bomaanslagen in Moskou, waarbij inmiddels tientallen doden zijn gevallen. Daarnaast een verslag uit Vlissingen, waar vandaag het festival Film by the sea begint. Nederland 1, 07.29 uur.

2VANDAAG Staatssecretaris Vermeend presenteert vandaag zijn plannen voor het nieuwe belastingstelsel. Hij geeft een toelichting op de plannen. Verder een reportage over de problemen die patiënten tegenkomen als ze van huisarts willen veranderen. Nederland 2, 17.29 uur.

NETWERK In 1995 pleegde de Japanse Aum-sekte een aanslag in de metro van Tokio. Leider Shoko Asahara verdween achter de tralies en de sekte leek ten dode opgeschreven. Maar Aum groeit inmiddels weer. Japan maakt zich op voor nieuwe aanslagen. Ook Netwerk heeft aandacht voor het belastingstelsel en staatssecretaris Vermeend. Nederland 1, 20.31 uur.

SPORT

FEYENOORD-BORUSSIA DORTMUND Rechtstreeks verslag van de wedstrijd Feyenoord-Borussia Dortmund in de Champions League, voorafgegaan door een voorbeschouwing. Nederland 2, 20.10 uur.

AMUSEMENT

DE SPREKENDE EZEL Vijfdelige serie damesdubbelportretten door kunstschilder Peter Klashorst. Vandaag is Eerste-Kamerlid Hannie van Leeuwen (CDA) te gast. Terwijl Klashorst een portret van haar maakt, bevraagt hij Van Leeuwen over haar leven en werk. Nederland 1, 21.53 uur.

DOCUMENTAIRE

DE COLA OORLOG De Coca Cola Company en de jarenlange strijd met rivaal Pepsi Cola. De tweede aflevering laat zien dat beide bedrijven de oorlogen van deze eeuw hebben gebruikt om hun eigen oorlog uit te vechten. Nederland 3, 19.50 uur.

NOORDERLICHT Amerikanen zijn sinds de jaren vijftig bang voor zogenoemde onbewuste beïnvloeding. Veel van deze urban legends zijn te vinden op Internet, zoals de advertenties in tijdschriften waarin seksuele symbolen verborgen zouden zitten die de consument verleiden tot het kopen van bijvoorbeeld een bepaald merk whisky of frisdrank. Noorderlicht onderzoekt de mogelijkheden. Nederland 3, 20.20 uur.

ZEMBLA Over het verdwijnen van vooral minderjarige Nigeriaanse meisjes uit het opvangcentrum voor asielzoekers Beatrixoord. De recherche in Eindhoven vond sinds 1996 24 van deze meisjes in de prostitutie. Ze hebben een andere naam, en willen niets met de politie te maken hebben. Nederland 3, 21.18 uur.

Meer over