Vandaag

RADIO..

ACTUALITEITEN

KRO'S ONTBIJT-TV Aandacht voor Oost-Timor, waar inmiddels de noodtoestand heerst. Verder een gesprek met MKB-voorzitter De Boer over de dreigende krapte op de arbeidsmarkt. Nederland 1, 07.38 uur.

MIDDAGEDITIE Over de verschillen tussen Chinese erotische kunst en westerse porno en over junks die op medisch voorschrift een jaar lang gratis heroïne kregen. Nederland 3, 13.05 uur.

STUDIO RKK De kroonprins heeft een katholieke vriendin. Wat hebben de kerken geleerd van de commotie rond het kerkelijk huwelijk van Maurits en Marilène? Voorzitter Huysmans van de Raad van Kerken legt uit. Nederland 1, 16.32 uur.

2VANDAAG Derde deel van serie over de val van de Berlijnse muur, bijna tien jaar geleden. Gesprekken met Miklos Nemeth, destijds premier van Hongarije, Hans-Dietrich Genscher, destijds minister van Buitenlandse Zaken, en tweede man van de DDR Egon Krenz. Nederland 2, 17.29 uur.

NETWERK Aandacht voor weduwen die Nederland worden uitgezet, omdat ze niet lang genoeg getrouwd zijn geweest met een Nederlandse partner. Plus een reportage over de kapper en masseur als secundaire arbeidsvoorwaarden. Nederland 1, 20.31 uur.

AMUSEMENT

MAN BIJT HOND In de rubriek Waarheen? Waarvoor? aandacht voor de reiziger en de vraag wat hij op zijn plek van bestemming gaat doen. Nederland 1, 18.29 uur.

HET BLAUWE LICHT Stephan Sanders en Anil Ramdas praten met filosoof Bert van den Brink en kunstenaar Jesse Rahman over beelden, banaliteit en het kwaad. Nederland 3, 19.56 uur.

SPORT

RICKSON GRACIE: LAST MAN STANDING Documentaire over de Braziliaanse jiujitsu-expert Rickson Gracie, met 178 centimeter en tachtig kilo een kleintje onder de zwaargewichten, die in de twintig jaar van zijn carrière veel vechters versloeg die zwaarder, dommer en verwaander waren dan hij. Net 5, 20.00 uur.

STUDIO NOS Reportage over de broers Willemsen, die komend weekeinde wereldkampioen zijspancross kunnen worden. Nederland 2, 23.00 uur.

DOCUMENTAIRE

DARKO EN VESNA: EEN BOSNISCH LIEFDESVERHAAL HUMAN brengt deze maand vier documentaires, die eerder werden vertoond op Amnesty International Film Festivals. De eerste over het echtpaar Darko en Vesna, dat twee jaar gescheiden leefde tijdens de oorlog in Bosnië en er daarna moeizaam in slaagde de draad weer op te pakken. Nederland 1, 22.39 uur.

Meer over