VANDAAG

PUNCH Een gesprek met filmmaker Joost Seelen over Water en Vuur, de documentaire over Marinus van der Lubbe, die donderdag op het International Documentary Filmfestival Amsterdam in première gaat....

RADIO

ACTUALITEITEN

JOS OP 1 met onder anderen Ireen van Ditshuyzen, die vertelt over haar drieluik Westeinde. Zie ook de bespreking hiernaast. Nederland 1, 16.05 uur.

KWESTIES Reportage over lastige leerlingen op een school in Brussel. Sommige leerlingen hier accepteren geen gezag, komen wanneer ze willen, bekladden muren, steken de banken in brand en terroriseren leraren. Hoeveel van dit soort probleemjongeren kan een school verdragen? België 2, 21.20 uur.

NETWERK Ook over Westeinde. Gesprekken met artsen en de maakster. Nederland 1, 20.30 uur.

ONDERNEMEN EN INTERNET Zesdelige serie van Teleac/NOT. Vandaag: Internet als informatiekanaal. Nederland 2, 23.35 uur.

DOCUMENTAIRE

HET UUR VAN DE WOLF In ...maar ik was een meisje van Toni Boumans het levensverhaal van de Nederlandse celliste en dirigent Frieda Belinfante (1904-1995). Nederland 3, 23.23 uur.

NPS.Doc Filmer Niek Koppen volgt master of the hunt Rupert Inglsesant en schetst zo een beeld van niet alleen de vossenjacht maar ook van het Engelse platteland, met zijn traditionele waarden. Hard en toch genuanceerd portret. Nederland 3, 20.25 uur.

AMUSEMENT

TAXI De veertienjarige Helena legt chauffeur Loes Luca het vuur na aan de schenen. Andere passagiers: een depressieve vrouw die met hulp van Jomanda op de been blijft, en een kunstenares met een eigen glasblazerij. Nederland 1, 22.26 uur.

Meer over