VANDAAG

KIJK ONS NOU De NCRV opent het seizoen op Radio 5 met een dag rond het thema Nederland. Hierin onder meer: geboortenrituelen, buitenlandse correspondenten, calvinisme, inburgeren en typisch Nederlandse cultuur....

PRINS CLAUS 70 JAAR De NOS besteedt uitgebreid aandacht aan de zeventigste verjaardag van prins Claus. Een van de programma's is een verslag van een bijeenkomst in de Rolzaal in Den Haag, waar onder anderen premier Kok en minister Pronk voor Ontwikkelingssamenwerking de jarige toespreken.

Nederland 2, 16.08 uur.

2 VANDAAG filmt op Sint Maarten, waar een jaar geleden de orkaan Luis raasde. 2 Vandaag is ook bij een proefproject in Arnhem, waar taxi's op superaccu's rijden. Nederland 2, 17.29 uur.

PAPERCLIP De gitaristen Jan Akkerman en Harry Sacksioni zitten in de jury die in de Utrechtse Jaarbeurs uitmaakt wie zich nationaal gitaarkampioen mag noemen. De jury speelt zelf ook. Radio 3, 20.00 uur.

VAN GEWEST TOT GEWEST bekijkt in Groningen het vernieuwde stadscentrum, op Texel het toerisme en in Maassluis de sanering van de Steendijkpolder. Nederland 3, 19.30 uur.

NETWERK brengt een reportage over vrouwen in Sebrenica, die nog steeds leven in onzekerheid over het lot van hun mannen en zonen. Het item wordt voorafgegaan door een portret van prins Claus. Nederland 1, 20.24 uur.

RADIO MAGNOLIA Ook dat nog-presentator Bavo Galama is behoorlijk melig in zijn satire op de lokale en regionale radio. Hij speelt Hennie van Gool, de stuntelige presentator van Met het oog op de Midden-Berm. Radio 2, 22.04 uur.

NOS-ACTUEEL De bijeenkomst in de Rolzaal ter gelegenheid van prins Claus' verjaardag wordt samengevat, en uitgebreid met een portret van de prins. Nederland 2, 22.42 uur.

PANORAMA VRIJDAG Presentator Jan Meng praat met beeldend kunstenaar Piet Zuyderland en tout hip Amsterdam komt in beeld, naar aanleiding van de premièreparty van de film Trainspotting. Nederland 3, 23.07 uur.

DEELDER VAN A TOT Z Dichter Jules Deelder ontvangt mountainbiker Bart Brentjes, toneelspeelster Jenny Arean, de gebroeders Vincent en Frans Icke en Ronald-Jan Heijn. Veronica, 23.40 uur.

Meer over