VANDAAG

ONTBIJT TV Reportage over de parlementsverkiezingen in Indonesië, over voetbalvandalen die door het Leger des Heils worden heropgevoed en verder een terugblik op het bezoek van de Amerikaanse president Clinton aan Nederland....

EEN LEVEN LANG Karel Eykman. Interview met de kinderboekenschrijver Eykman, die ook heeft meegewerkt aan de televisieprogramma's Sesamstraat, Klokhuis en de Stratemaker op zeeshow. Radio 5, 11.02 uur.

DE SCHATKAMER De schoonheid van de snelweg. Programma over de esthetische overwegingen bij de bouw van snelwegen en geluidswallen. Radio 5, 14.02 uur.

ROLAND GARROS Rechtstreeks verslag van het tennistoernooi in Parijs. 's Avonds is er een samenvatting. Nederland 2, 12.03 uur en 19.00 uur.

2 VANDAAG Aandacht voor het zogeheten Wereldbevolkingsrapport dat vandaag aan de ministers Pronk en Borst wordt aangeboden. In het rapport wordt inventariseerd hoe het met de rechtspositie van vrouwen is gesteld. Verder een reportage over de verkiezingsstrijd in Indonesië en een bespreking van de Nederlandse vertaling van het boek The Rules, een uiterst populaire handleiding voor vrouwen hoe een man te vangen en te houden. Nederland 2, 17.29 uur.

LOLADAMUSICA Atari Teenage Riot. Reportage over de keiharde 'digitale hardcore' van deze band uit Berlijn. Ook met aandacht voor de jongerencultuur aldaar. Nederland 3, 19.55 uur.

NETWERK Volgens verslaggever Amanda Spoel vinden in het Russische leger jaarlijks vijfduizend dienstplichtingen de dood als gevolg van ontgroeningstaferelen. Een veelvoud zou blijvend letsel overhouden aan de diensttijd. Verder een portret van Lodewijk de Waal, de opvolger van FNV-voorzitter Johan Stekelenburg. Nederland 1, 20.25 uur.

TEKENS Uit klei gebouwd. Tweedelige documentaire over het gebruik van baksteen in België vanaf de Middeleeuwen. BRTN 2, 23.00 uur.

THE LYING GAME All's fair in love and work. Derde aflevering in een serie over zwendel en bedrog, met vanavond aandacht voor de kunst van het liegen en mooipraterij. Met medewerking van een autoverkoper, een kunsthandelaar en een gigolo. BBC 1, 23.20 uur.

Meer over