VANDAAG

2 VANDAAG besteedt aandacht aan het verloop en de uitslag van de Britse verkiezingen. Verder meldt de rubriek dat veel Duitse bedrijven in de Tweede Wereldoorlog gebruik maakten van dwangarbeiders....

NIEUWSGIER is een nieuw satirisch mediaprogramma, gepresenteerd door Aad van den Heuvel. 'Je krijgt als consument steeds meer over je heen aan reclame, tv, radio en kranten. Het werd tijd dat er een mediarubriek op tv kwam', aldus Van den Heuvel. 'Wij gaan bekijken wat de media doen en laten.' Nederland 1, 22.27 uur.

POND LIFE Britse animatie-soap voor volwassenen waarin op humoristische wijze het chaotische en vaak frusterende leven van de eeuwige vrijgezel Dolly Pond in beeld wordt gebracht. Nederland 2, 23.02 uur.

REIS ZONDER EINDE Documentaire uit 1995, die laat zien hoe oorlogstrauma's in drie generaties vrouwen hun weerslag hebben op het leven van alledag. De film is gebaseerd op de levensgeschiedenis van Charlotte Cohen en haar dochter Daniëlle. Nederland 1, 23.05 uur.

PANORAMA VRIJDAG komt met een speciale aflevering getiteld Buiten. In nog geen tien jaar tijd is het bedrag dat Nederlanders aan hun tuin uitgeven verdubbeld, groeit het aantal kwekerijen en tuincentra stormachtig en nemen bedrijven en overheden steeds vaker landschapsarchitecten in de arm om openbare ruimtes vorm te geven. Nederland 3, 23.17 uur.

Meer over