vandaag

OVER MUZIEK GESPROKEN Van wat voor muziek houdt Jan des Bouvrie? Jan Terlouw vraagt het hem. Radio 4, 8.10 uur....

RADIO 5 DOCUMENTAIRE Hollandse kuren. Nederland lijkt massaal aan het kuren geslagen. Programmamaker Nathan Plas praat met kuurfanaten, artsen en brondeskundigen over de zin en onzin van deze populaire bezigheid. Radio 5, 13.08 uur.

RADIOJOURNAAL Presentatrice Marjolein Uitzinger ontvangt Oscar Garschagen, de nieuwe hoofdredacteur van Vrij Nederland. Radio 1, 14.00 uur.

RADIO UIT Een gesprek met Karel Schampers, hoofdconservator moderne kunst bij museum Boymans van Beuningen in Rotterdam. Radio 5, 17.05 uur.

WHITBREAD RACE Documentaire over de deelname van het Nederlandse zeilschip BrunelSunergy aan de Whitbread Round the World Race. Een blik achter de schermen van deze peperdure high tech-onderneming. Nederland 2, 17.08 uur.

EUROPEANEN IN NEW YORK Filmmaker Jeroen van der Drift ontmoet vijf Europeanen, die een paar jaar geleden hebben gekozen voor een leven in de Big Apple. Zij vertellen over de aantrekkingskracht van New York en de betekenis van 'thuis'. Nederland 3, 20.22 uur.

NETWERK Een half jaar voor haar dood maakte prinses Diana een reis naar Angola om aandacht te vragen voor de gevolgen van landmijnen. Een cameraploeg van de BBC maakte de reis die Diana in 1997 ondernam, opnieuw en ontdekte dat haar inzet niet voor niets is geweest. Nederland 1, 20.24 uur.

WK VOETBAL Rechtstreeks verslag van de halve finale Frankrijk - Kroatië. Nederland 2, 21.00 uur.

MASSIV Mooie mensen krijgen alles voor elkaar. Meer aandacht, meer vrienden, meer liefde, maar ook een betere baan en een hoger salaris. Guilly Koster praat met zijn gasten over het belang van schoonheid en het veranderende schoonheidsideaal. Te gast zijn onder anderen een trendonderzoekster, een hoogleraar communicatie en een hoogleraar econometrie. Nederland 1, 21.59 uur.

TOONMEESTERS Eerste van achtdelige serie documentaires over hedendaagse componisten. Reinbert de Leeuw en Cherry Duyns volgen componisten die zich hebben losgemaakt van stromingen en een eigen taal hebben gecreëerd. In deze aflevering een portret van Olivier Messiaen. Nederland 3, 23.07 uur.

LATE NITE CONCERT Muziekspecial over zanger, gitarist en componist Buddy Miller, die onder meer Bob Dylan en Emmylou Harris begeleidde. Nederland 2, 23.35 uur.

RETOURTJE '60 Wat is er terechtgekomen van al die idealen uit de jaren zestig? Maritte Braspenning ondervraagt historicus Herman Pleij over de betekenis van 'de grote revolutie'. Nederland 1, 23.36 uur.

Meer over