Vandaag

RADIO..

ACTUALITEITEN

MIDDAGEDITIE bekijkt de erfenis van Nelson Mandela, die donderdag Nederland bezoekt. Verder de eerste reacties op de getuigenissen van politieke kopstukken in de parlementaire enquête naar de Bijlmerramp. Nederland 3, 12.00 uur.

2VANDAAG Reportage uit Noord-Ierland, waar vandaag een eigen regering zou worden ingesteld. Daar komt het niet van, omdat Londen pas veel later een deel van de politieke macht zal overdragen. Nederland 2, 17.29 uur.

MANDELA Aan de vooravond van Mandela's staatsbezoek zendt de NOS een programma uit over de betekenis van Mandela voor het ANC en Zuid-Afrika, onder meer aan de hand van gesprekken met de Zuid-Afrikaanse ambassadeur C. Niehaus en minister Pronk. Ook een interview van Pia Dijkstra met Mandela. Nederland 2, 21.00 uur.

SPORT

VOETBAL Rechtstreeks de wedstrijd in de kwartfinales om de Amstel Cup tussen Feyenoord en Vitesse. SBS 6, 19.55 uur.

BAREND & VAN DORP praten met Johan Cruijff na het rechtstreekse verslag van de wedstrijd tussen FC Barcelona en een team dat bestaat uit de beste voetballers van de wereld, gespeeld als eerbetoon aan Johan Cruijff in het kader van zijn afscheid. De wedstrijd is te zien bij RTL 5, 21.15 uur; Barend en Van Dorp bij RTL 4, 23.15 uur.

AMUSEMENT

CONTRA TMF-vj Fabienne en voetballer Youri Mulder over werk, carrière, discipline, pers en liefde. Veronica, 21.35 uur.

KOFFIETIJD In het kader van het boekenweekthema 'familie-album' geeft fotograaf Peter Voerman nuttige tips aan ouders die hun kinderen willen fotograferen en praat Mireille Bekooy met familietherapeute Else Marie van den Eerenbeemt. RTL 4, 10.00 uur.

DOCUMENTAIRE

VELDPOST EUROPA Buurtoverleg Woensel-West in Eindhoven is boos op Veldpost omdat het programma een te negatief beeld van de buurt geeft. Betrokkenen geven een reactie. Nederland 3, 19.55 uur.

HIER GA IK STERVEN, PORTRET VAN EEN HOSPICE Documentaire in het kader van RVU's themamaand 'Kwaliteit in de laatste levensfase'. Geeft een portret van het dagelijks leven in het hospice Kuria in Amsterdam. Stervenden vertellen over hun ervaringen. Nederland 3, 20.57 uur.

KUNST

C LAND Een gesprek met oud-museumdirecteur Edy de Wilde en Jan van Adrichem, auteur van het boek De ontvangst van de moderne kunst in Nederland over de waardering van Picasso's werk in Nederland, en de belangstelling van de schilder voor Nederland. Picasso kwam er één keer. Dit allemaal naar aanleiding van de tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam. Nederland 3, 20.29 uur.

ZEEMAN MET BOEKEN Michaël Zeeman, Xandra Schutte, Aleid Truyens en Ieme van der Poel praten over Liefdesdood van Oscar van den Boomgaard, De erfenis, het boekenweekgeschenk van Connie Palmen, Marcel van Edwin Mortier en Beer is terug van Helga Ruebsamen. Nederland 3, 23.19 uur.

Meer over