VANDAAG

WAT EEN TAAL Je tong uitsteken, je middelvinger opsteken, knipogen of naar iemand wijzen is een vorm van bewuste lichaamstaal....

WELDENKENDE MENSEN discussieert over de vraag of de overheid door middel van subsidies en cultuurpolitiek het grote publiek moet motiveren om kunst te beleven. Radio 5, 12.00 uur.

TIJD VOOR TWEE Frits Spits praat met de toekomstig KRO-voorzitter Frans Slangen. Op 1 januari treedt Slangen in dienst om in 1996 Gerrit Braks als voorzitter op te volgen. Radio 2, 12.04 uur.

TOUR DE FRANCE Rechtstreeks verslag van de vijfde etappe van Fécamp naar Duinkerken (261 kilometer). De langste etappe uit het Tourschema van dit jaar. Nederland 3, 15.00 uur.

2 VANDAAG volgt de anti-racismetrein, die vanuit Belfast is vertrokken en nu door Nederland rijdt. Met deze trein wil de Raad van Europa de aandacht vestigen op de strijd tegen racisme en rechts-extremisme in Europa. Nederland 2, 18.15 uur.

HEREXAMEN Programma waarin bekende Nederlanders (zoals Ronald Giphart, Sacha Bulthuis en Herman Pieter de Boer) worden getoetst op hun middelbare-school-kennis. Nederland 3, 20.15 uur.

KENMERK komt met een reportage over de Gele Wespen. Leden van deze Servische paramilitaire eenheid, verdacht van moord en verkrachting, moesten in Servië voor het gerecht verschijnen. Zij zijn tot nu toe de enigen die in Servië voor dergelijke misdaden zijn aangeklaagd. Nederland 1, 20.31 uur.

OUR MAN IN. . . In deze aflevering reist presentator Clive Anderson naar Goa, de kleinste staat van India. In de jaren zestig en zeventig was Goa een internationaal hippie-paradijs. Na lang zoeken slaagt Anderson erin er nog een hippie te vinden: hij zit naakt onder een boom, een zinnig gesprek voeren blijkt onmogelijk. Nu richt Goa zich op de toekomst en verrijzen er fantastische hotels. Nederland 1, 21.01 uur.

VILLA 65 Op televisie zijn het de Zomergasten die het tv-programma samenstellen, op de radio heet de uitzending Zomersterren en praat presentator Fons Dellen met markante personen over hun werk aan de hand van door henzelf gekozen muziek. Alle gasten hebben iets meer dan de gemiddelde Nederlander met popmuziek. Vanavond met dichter/beeldend kunstenaar, ex-journalist Hans Verhagen. Onlangs verscheen zijn bundel Echoput en luchtkasteel. Hij heeft muziek uitgekozen van Charlie Parker, Iggy Pop, Velvet Underground, Doris Day en Elvis Presley. Radio 3, 22.00 uur.

BONANZA Dertig jaar geleden werden de eerste afleveringen uitgezonden van de Amerikaanse westernserie Bonanza. Het verhaal gaat over Ben Cartwright (Lorne Greene), die samen met zijn drie zoons op de ranch Ponderasa woont in het onherbergzame Nevada van de negentiende eeuw. De serie (in totaal werden er 440 afleveringen van uit gezonden) was destijds zeer populair. Vanavond is de eerste aflevering te zien bij TV Gold, een zender die sinds 1 mei in bepaalde delen van het land op de kabel is te ontvangen. TV 10 Gold, 22.40 uur.

Meer over