vandaag

DE KARAVAAN zendt uit vanuit de Sociale Werkplaats in Amsterdam. Zowel sociaal als commercieel zijn, kan dat? Radio 1, 10.09 uur....

MIDDAGEDITIE Een reportage over de Gelderhorst in Ede, een bejaardenhuis in die plaats. Ook een gesprek met Alex van Warmerdam over zijn nieuwste film Kleine Teun. Nederland 3, 12.00 uur.

WOENSDAGBIJLAGE Marjolijn Uitzinger praat onder meer met André Spoor en zijn dochter Hendrickje, auteur van de roman Atlantis. Radio 1, 14.05 uur.

2VANDAAG besteedt aandacht aan de kleine partijen: Nederland Mobiel, de Nederlandse Middenstandspartij en De Idealisten op verkiezingstoernee. Nederland 2, 17.29 uur.

WAT IS NOU... WACHTEN (2) Peter van Ingen en Frans Bromet speuren naar de betekenis van wachten. Zij interviewen onder meer een etholoog die proeven doet met wachtende kippen, een vrouw die wacht op een orgaandonatie en twee ambitieuze ondernemers die niet kunnen wachten. Nederland 3, 19.56 uur.

NETWERK Zij de politie heet de tentoonstelling in het Nederlands Politie Museum over honderd jaar vrouwen bij de politie. Netwerk maakte naar aanleiding van de expositie een reportage over twee ambitieuze politievrouwen. Nederland 1, 20.25 uur.

KAAP DE GOEDE HOOP over het Hoge Snelheidsplan voor fietsers; een idee voor een fietssnelweg tussen Amsterdam en Parijs. Nederland 3, 21.25 uur.

YOY Grafkisten dragen om met de dood in aanraking te komen. Documentaire over dragersvereniging De Helpende Hand in Scheveningen. Verenigingslid Paul vertelt over zijn motieven. Nederland 1, 22.03 uur.

DE LIST VAN DE WOLF Russische documentaire over een moordenaar die de vrouwelijke officier van justitie weet te verleiden. Zij belandde zelf in de gevangenis. Nederland 1, 22.28 uur.

KWESTIE VAN KIEZEN Jeroen Pauw spreekt met PvdA-voorzitter Karin Adelmund. RTL 5, 22.40 uur.

STARDUST Deze maand is de nieuwste film van Clint Eastwood, Midnight in the Garden of Good and Evil, in première gegaan. Naar aanleiding hiervan een gesprek met Joel Cox, de editor van de meeste films die Eastwood regisseerde. Voorts: aandacht voor The Big Lebowski van de gebroeders Coen. Nederland 3, 23.23 uur.

TEE VEE STUDIO Rémi van der Elzen praat met couturier Edgar Vos. Nederland 1, 23.29 uur.

Meer over