VANDAAG

LANGS DE LIJN zendt een interview uit met voetbaltrainer Louis van Gaal. In dit gesprek praat Van Gaal openhartig en eerlijk over zijn jaren bij Ajax....

TWEE VANDAAG Aandacht voor een experiment van de overheid om uitgeprocedeerde asielzoekers te laten terugkeren naar hun vaderland. TV2, 17.29 uur.

HET LAGERHUIS Is het minderhedenbeleid mislukt?, vraagt Het Lagerhuis zich af. En: kan het Verenigd Europa ooit een succes worden? Marcel van Dam discussieert hierover met Bart Tromp. Nederland 3, 21.05 uur.

SPIJKERS Jack Spijkerman is terug, op prime time nog wel. Spijkerman bezoekt het Belgische Blankenberge, waar hij gaat 'koeienrijden'. Verder optredens van onder meer De Raggende Manne, het Veens Brulkoor en de vaste cabaretiers Erik van Muiswinkel, Diederik van Vleuten, Rob Kamphues en Ellen Pieters. Nederland 3, 20.10 uur.

OVT Het eerste uur is een in memoriam voor Cor Galis. Programmamakers halen herinneringen op, afgewisseld met geluidsfragmenten. Na elf uur een gesprek met de historicus F.B. Schotanus, auteur van een tweedelig boek over de laatste raadspensionaris van Holland, L.P. Spiegel (1737-1798). Voorts: het slot van een tweeluik over de geschiedenis van de kermis. Radio 1, 10.02 uur.

BUITENHOF Frits Bolkestein was deze week elke dag op televisie, elke dag op de radio en stond elke dag in de krant. Buitenhof laat hem aan het woord over zijn week. Hoe bedrijft Bolkestein zijn politieke handwerk? Ook een interview met de vertrekkende president-directeur van de KLM, Pieter Bouw, de 'manager met het sociale gezicht'. Nederland 3, 12.05 uur.

DE PLANTAGE De laatste uitzending van dit seizoen staat in het teken van Judith Herzberg, die op 20 juni de P.C. Hooftprijs krijgt uitgereikt voor haar poëzie. Hanneke Groenteman praat met Herzberg, en met de dichter Jan Eijkelboom. Hij publiceerde in 1961, als redacteur van Vrij Nederland, als eerste een gedicht van Herzberg. Nederland 3, 17.00 uur.

NETWERK besteedt aandacht aan het Iraanse terrorisme. Interviews met Salman Rushdie, oud-president Bani-Sadr, en andere mensen die slachtoffer zijn geweest van terreuraanslagen in Europa. Verder een portret van Jaap de Hoop Scheffer, de nieuwe CDA-leider, en de verkiezingen in Frankrijk. Tijdens de uitzending worden de uitslagen bekendgemaakt van de eerste ronde van deze verkiezingen. Nederland 1, 20.13 uur.

VREDENHOF is een portret van vier vaste bezoekers van de honderd jaar oude, gelijknamige begraafplaats. Het is een typisch Jordanees buurtkerkhof aan de Haarlemmerweg in Amsterdam. Voor de bezoekers neemt het dagelijkse bezoek aan het kerkhof een belangrijke plaats in hun leven in. Nederland 3, 20.55 uur.

Meer over