Vandaag

ZONDAG..

RADIO

NOS RADIO I JOURNAAL Gesprek met minister Zalm van Financiën over de lage koers van de euro en wat er moet gebeuren om het vertrouwen in de munt te herstellen. Radio 1, 12.07 uur.

DE ANDERE WERELD VAN ZONDAGMIDDAG Een discussie over kwakzalverij, een gesprek met Wieb Kusters van het CNV over het tekort aan conducteurs bij de NS en een interview met de winnaar van de alternatieve Nobelprijs, de Groningse onderzoeker Pek van Andel. Radio 5, 13.02 uur.

UIT HET NIEUWS Maartje van Weegen praat met oud-Kamerlid Gert Koffeman (CDA), die in opspraak kwam omdat hij belastingfraude zou hebben gepleegd. Radio 1, 20.00 uur.

ACTUALITEITEN

BUITENHOF Paul Witteman interviewt Nina Brink, voormalig topvrouw van World-Online. Daarnaast een gesprek met de president van de Nederlandse Bank, N. Wellink. Nederland 3, 12.07 uur.

KRUISPUNT Amerikaanse deskundigen praten over de religieuze achtergrond van Al Gore en George W. Bush. Nederland 1, 22.12 uur.

KUNST

PLANTAGE Hanneke Groenteman in gesprek met architect Jo Coenen, die door het kabinet is benoemd tot de nieuwe rijksbouwmeester. Aansluitend een discussie over de kwaliteit van vinexwijken, Nederland 3, 17.00 uur.

FILMS EN STERREN René Mioch praat met Harrison Ford en Michelle Pfeiffer. Veronica, 23.10 uur.

KUNST... OMDAT HET MOET In deze aflevering aandacht voor de fotografen van het wereldberoemde fotoagentschap Magnum Photos, onder wie de oprichters Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, David Seymour en George Rodger. Nederland 3, 00.26 uur.

MUZIEK

REIZIGER IN MUZIEK Han Reiziger in gesprek met Gert Jan Blom over zijn vriendschap met Zorn. Een tweetal composities van Zorn wordt live uitgevoerd door onder meer pianiste Tomoko Mukaiyama. Nederland 3, 11.00 uur.

SPORT

STUDIO SPORT Met voetbal, badminton (met de finales van het Open Nederlands Kampioenschap), biljarten, baseball en veldrijden. Nederland 2, 12.08 uur.

DOCUMENTAIRE

OVER DE GRENS Serie programma's over drie jonge ambitieuze mensen die hun droom najagen ergens in Europa, en worden geconfronteerd met cultuurverschillen en hun eigen grenzen. Nederland 2, 17.30 uur.

Meer over