Vandaag

Groot-Brittannië #FiftyShadesofGrey

Van E.L. James' Fifty Shades of Grey zijn in Groot-Brittannië meer dan een miljoen paperbacks verkocht. Binnen elf weken passeerde de erotische roman deze magische grens. Het vorige record stond met 36 weken op naam van De Da Vinci Code.

Wereldwijd #BacktotheFuture

Het leek zo leuk: volgens een still uit filmklassieker Back to the Future zou Dr. Emmett Brown zijn tijdreizende DeLorean naar 27 juni 2012 hebben gestuurd. Talloze twitteraars begonnen zich al af te vragen waar de zweefboards bleven. De filmfoto bleek echter nep. In werkelijkheid stelt Brown de datum 'OCT 21 2015' in.

Verenigde Staten #LanaDelRey

Twee jaar geleden werd precies dezelfde grap uitgehaald. De maker van de nieuwe gefotoshopte filmstill, een medewerker van een promotiebedrijf, dacht dat na de eerste hoax iedereen de grap meteen zou inzien.

Gisteren is National Anthem, de nieuwe videoclip van Lana Del Rey verschenen. De zangeres is te zien in de rol van Jackie O. Maar terwijl de setting en kleding van Del Rey typisch jaren vijftig is, loopt rapper A$AP Rocky - die in dit scenario de rol van JFK op zich neemt - erbij alsof het 2012 is. De video begint met Del Rey die Happy Birthday zingt voor haar president à la Monroe.

undefined

Meer over