VANDAAG

WOENSDAGEDITIE De Maaspoort in Den Bosch was de plaats waar de populaire Nederlandstalige popgroep Doe Maar het afscheidsconcert hield in 1984....

GEBEURTENISSEN In geen land ter wereld zijn er zoveel amateur- en beroepssterrekundigen als in Nederland. Waarom telt uitgerekend Nederland zoveel gepassioneerde astronomen? Aan het woord komt prof. Cees de Jager, een van Nederlands befaamdste sterrekundigen.

Radio 5, 13.08 uur.

RADIO UIT Te gast is Denise Jannah, de Nederlandse jazz-zangeres die een platencontract verwierf bij het befaamde Blue Note-label. Tijdens het gesprek zal muziek te horen zijn van haar laatste cd I was born in love with you. Radio 5, 17.08 uur.

DE AVONDEN Wim Meulenkamp praat over zijn boek Folly's, een tocht langs bouwkundige dwaasheden in België en Nederland. In Het blauwe uur voert Stephan Sanders een gesprek met Hans Dorrestijn over de 'listen en de lasten' van de drank. Radio 5, 22.00 uur.

EXPLOSIEF Een BBC-documentaire over de wereldwijde handel in organen, The Bodyparts Business. Bruce Harris, verbonden aan een Amerikaanse katholieke instantie, kwam op het spoor van een internationale illegale handel in nieren, harten, levers en longen, toen hij vergeefs een donornier voor een jongen zocht. Harris ontdekte dat donororganen moeilijk via de officiële kanalen te verkrijgen zijn, maar dat geld wonderen kan doen. RTL 5, 22.05 uur.

THE LOOK Laatste aflevering over internationale modewereld staat in het teken van de 'koning van de haute couture': Yves St. Laurent. RTL 4, 22.15 uur.

Meer over