VANDAAG

WIELRENNEN Verslag van het wereldkampioenschap tijdrijden voor vrouwen en neo-amateurs in Spanje. Nederland 2, 16.37 uur...

2 VANDAAG Gesprek met onderzoekster Patti Valkenburg over haar boek Vierkante ogen, waarin onder meer wordt ingegaan op de vraag of kinderen onbeperkt toegang mogen hebben tot Internet. Nederland 2, 17.29 uur.

STUDIO RKK Gesprek met bisschop Van Luyn over onder meer het verband dat kardinaal Simonis legde tussen geweld op straat en het toelaten van abortus en euthanasie. Daarna een bezoek in de studio van Lalla Weiss, die de Marga Klompéprijs heeft gekregen voor haar inspanningen ten behoeve van zigeuners. Nederland 1, 19.01 uur.

HET BLAUWE LICHT Anil Ramdas en Stephan Sanders praten met schrijver Willem Jan Otten en journaliste Elsbeth Etty over onderwerpen in het nieuws. Nederland 3, 19.51 uur.

NETWERK Aida is een Ethiopisch slachtoffer van seksueel geweld. Haar verzoek om een verblijfsvergunning is driemaal afgewezen. Haar zus, eveneens op de vlucht, is in Nederland spoorloos verdwenen. Daarna een reportage over de Falgabuurt in Den Helder, waar postbodes niet meer durven komen. Nederland 1, 20.25 uur.

KAAP DE GOEDE HOOP Nieuw programma over de kunst van het dagelijks leven. Dit keer: hoe kun je comfortabel wonen met een handicap? Reportage over het Maathuis in Zuidhorn, een modelwoning met aanpassingen. Daarna een reportage over prehistorische kinderkampen. Nederland 3, 21.29 uur.

VERKLÄRT, VERHASST, VERGESSEN Portret van de nazi-martelaar Horst Wessel. Duitsland 1, 21.45 uur.

YOY Portret van Ciaran Berry, een jonge dichter van het Noord-Ierse platteland, en van David Lowry, een jonge bokser uit Belfast. Beide Noord-Ieren hebben een manier gevonden om hun angst en woede over het geweld in Noord-Ierland onder controle te krijgen. Nederland 1, 21.54 uur.

OOGGETUIGE Opvallend veel vrouwenbladen besteden de laatste tijd aandacht aan het mannelijk geslachtsdeel. Vorm, grootte, dikte, kleur, geen detail blijft onbehandeld. Ook niet door Ruud ter Weijden.

RTL 4, 22.10 uur.

DE KWESTIE Jeroen Pauw ontvangt voormalig programmamaker Jef Rademakers (Klasgenoten, Pin-Up Club) om met hem te praten over de kwaliteit van de Nederlandse televisieprogramma's. RTL 5, 22.45 uur.

Meer over