VANDAAG

RADIO..

TIJD VOOR TWEE Gast is filmmaker Rob Houwer, onder andere bekend van Turks Fruit. Hij gaat tijdelijk het bestuur van het Filmfonds Rotterdam leiden. Radio 2, 12.02 uur.

ACTUALITEITEN

BIJLMERENQUTE Vandaag tijdens de parlementaire enquête naar de Bijlmerramp de verhoren van ex- en huidige bewindslieden: Ernst Hirsch-Ballin (9.30 uur), Hanja Maij-Weggen (10.45 uur), Hans Alders (13.30 uur), Ruud Lubbers (14.15), en Wim Kok (15.00 uur). Rechtstreekse beelden vanaf 9.20 uur op Nederland 1, en vanaf 13.30 uur op Nederland 2. Beschouwingen en samenvattingen onder meer in Netwerk (Ned.1, 20.30 uur) en 2Vandaag (17.29 uur, Ned.2).

2VANDAAG Rondgang door het 'Sonneveldhuis' in Rotterdam. Begin jaren dertig gebouwd geldt de woning, tegenover Museum Boymans Van Beuningen, als een voorbeeld van het Nieuwe Bouwen. Het huis wordt een museum. Ook een interview met de voorganger van Mandela als president van Zuid-Afrika, De Klerk. Nederland 2, 17.29 uur.

NETWERK Reportage uit het hart van het oorlogsgebied in Kosovo. Nederland 1, 20.31 uur.

TVSHOW Ivo Niehe praat met de moeder van het in 1991 spoorloos verdwenen meisje Nymphe Poolman. Ze vertelt waarom ze denkt dat een Duitser, die veroordeeld werd voor sekseel misbruik en moord, niets met de verdwijning van haar dochter te maken heeft. Ook een gesprek met natuurfilmer Sir David Attenborough. Nederland 2, 21.22 uur.

KUNST

STARDUST Het filmprogramma herdenkt Stanley Kubrick, met beelden van de regisseur op de set van 2001: A Space Odyssey, en herinneringen van onder andere de Nederlandse actrice Johanna ter Steege, die auditie deed bij Kubrick. Nederland 3, 19.55 uur.

DOCUMENTAIRE

ZEMBLA Over de 'Picornie Tape'. Twee jaar geleden kwam de Amsterdammer Carlo Picornie om het leven tijdens geweldadigheden tussen honderden fans van Ajax en aanhangers van Feyenoord in een weiland bij Beverwijk. Reconstructie van de juridische afhandeling van de zaak. Nederland 3, 20.50 uur.

Meer over