VANDAAG

MARTIN SIMEK ONTMOET Dolf Brouwers op Radio 5, 14.02 uur...

2 VANDAAG Een gesprek met onder andere Jan Pronk over Ivoorkust. Verder een portret van een (unieke?) straat in Jeruzalem, waar Joodse en Palestijnse burgers in vrede naast elkaar wonen. Nederland 2, 17.29 uur.

SINGER ON THE ROOF Wederom in het kader van Jeruzalems drieduizendste verjaardag, deze muziekclip met de daken van de jarige stad als decor. Behalve de wonderschone zangeres Achinoam Nini komen ook Lee Towers en Patrick Bruel aan bod. Ralph Inbar zocht de artiesten bij elkaar. Nederland 2, 20.44 uur.

DE RONDE VAN WITTEMAN heeft als thema: 'Je goede naam te grabbel'. Henk Mouwe komt ook aan het woord. Hij werd destijds, door zijn voormalige werkgever de NCRV, verdacht van het stelen van promotie-cd's. Nederland 3, 21.10 uur.

ZEMBLA. De illegale kunsthandel bloeit als nooit tevoren. Vooral Cyprus zegt hiervan slachtoffer te worden. Vertegenwoordigers van de regering klagen dat de Cypriotische kerken worden beroofd van hun waardevolle ikonen door de Turken. Anderen zeggen dat het hen niet te doen is om de schatten, maar dat zij de Turken in diskrediet willen brengen. Een documentaire. Nederland 3, 23.25 uur.

Meer over