vandaag

RADIO 1 JOURNAAL Interview met staatssecretaris Schmitz van Justitie. De afgelopen regeerperiode raakte ze enige malen in opspraak door haar beleid ten aanzien van asielzoekers....

TOUR DE FRANCE Rechtstreeks verslag van de derde etappe, van Toscoff naar Lorient. Nederland 2, 13.30 uur.

2 VANDAAG Reportage over de campagne om het alcoholgebruik van jongeren op vakantie terug te dringen. Uit onderzoek zou blijken dat een kwart van de vakantievierende jongeren te veel drinkt. Nederland 2, 17.58 uur.

ZWARTE SNEEUW Nederlandse Dramaserie met Tamar van den Dop en Ariane Schluter. Nederland 1, 21.02 uur.

HISTORIES Bill Gates, van techneut tot miljardair. Documentaire over Bill Gates. Op 19-jarige leeftijd richtte hij het softwarebedrijf Microsoft op. Met producten als MS-Dos en Windows groeide het bedrijfje uit tot een van de machtigste bedrijven ter wereld. België 2, 21.20 uur.

IN THE FOOTSTEPS OF ALEXANDER THE GREAT Documentaireserie over de veroveringstochten van Alexander de Grote. BBC 2, 22.30 uur.

37' Een reportageploeg volgt de Donau vanaf de delta in Roemenië en brengt verslag van het leven van de mensen die langs de rivier wonen. Duitsland 2, 22.15 uur.

DE CIRKEL ROND MET MICHAEL PALIN Reisverslag van ex-Monty-Python-komiek Michael Palin die op zijn wereldreis China aandoet. Nederland 1 22.37 uur.

DE ACHTBAAN Serie televisieprogramma's gemaakt door jong televisietalent. Nederland 1, 23.30 uur.

Meer over