VANDAAG

VPRO AAN DE AMSTEL Verkenning van de grenzen van Europa. Journalist Geert Mak reist deze week met een roestig schip van Istanbul naar Odessa....

2VANDAAG Uitslag van een enquête naar de toekomst van televisie. Met reacties van omroepbonzen. Nederland 2, 17.29 uur.

GOEDE TIJDEN, SLECHTE TIJDEN Laatste aflevering van de best bekeken Nederlandse soap. De cliffhanger aan het slot moet de kijker naar september doen uitkijken. RTL 4, 20.00 uur.

NETWERK Markus Wolf was 34 jaar lang hoofd van de spionage-afdeling van de Stasi. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf. Een uitgebreid interview. Nederland 1, 20.29 uur.

WIJ NEDERLANDERS... behandelt de relatie tussen Nederlanders en ijs. Voor liefhebbers van Elfstedentocht-beelden. Nederland 1, 21.03 uur.

AARDIGE MENSEN Satirisch bedoeld programma over de actualiteit van de afgelopen week. Gemaakt door zes cabaretiers onder aanvoering van Bavo Galama. Nederland 1, 22.30 uur.

PANORAMA VRIJDAG De nieuw artistiek leider van het Holland Festival, theatermaker Ivo van Hove, wordt ondervraagd over de voorstelling Koppen van het Zuidelijk Toneel. En: in muzieklessen op de middelbare school wordt ook house behandeld. Nederland 3, 23.17 uur.

Meer over