VANDAAG

TIJD VOOR TWEE Frits Spits ontvangt Hans Alders, de nieuwe commissaris van de koningin in Groningen. Daarna schuiven twee kenners van de bromfietsmerken Puch en Berini aan....

OPHEF EN VERTIER De presentatoren Loek Zoneveld en Constant Meijers ontvangen de acteurs Dette Glashouwer en Peer van den Berg, mezzosopraan Anna Maria Dur, dichter Lernert Engelberts, schrijver Martin Koomen en schilder Robert Zandvliet. Radio 5, 15.00 uur.

ARSENAL 8 In de vierde divisie van de Nederlandse Amateurvoetbalbond speelt Arsenal 8, samengesteld uit twintig in Nederland wonende Israëli's. De meeste mannen zijn dertigers en veertigers. Zij zijn vaak kinderen van naar Israël gevluchte Joodse ouders. Ze spreken het liefst Hebreeuws, maar communiceren noodgedwongen in het Nederlands. Nederland 3, 20.00 uur

NETWERK Een militaire school in de Verenigde Staten staat bloot aan zware kritiek, omdat veel latere dictators en oorlogsmisdadigers er hun kennis over martel- en verhoortechnieken hebben opgedaan. Het ander item gaat over de geslachtsziekte chlamydia, waardoor jaarlijks zestigduizend mensen worden besmet. Vrouwen kunnen er onvruchtbaar van worden. Nederland 1, 20.25 uur.

EEN TIPJE VAN DE SLUIER Vier generaties Turkse vrouwen in Gent vertellen over godsdienst, huwelijk, taalbarrières, opvoeding en tradities. De makers van het programma mochten meekijken in hun dagelijkse leven. BRTN 2, 20.30 uur.

AJAX Drie jaar geleden betekende een blunder van keeper Stanley Menzo in de wedstrijd tegen Auxerre een vaste plek in Ajax 1 voor Edwin van der Sar. Woensdag spelen de twee clubs weer tegen elkaar. Veronica, 20.30 uur.

CATHERINE Catherine Keijl praat met vrouwen die een verkrachting hebben voorkomen door zich tegen de aanrander te verzetten. RTL 4, 16.10 uur.

OP ZOEK NAAR DE LAATSTE MAMMOET In 1992 werden er in Nepal twee enorme mannetjes-olifanten gevonden, die door twee uitstulpingen op hun voorhoofd sterk deden denken aan de Stegodon-olifant, die driehonderdduizend jaar geleden zou zijn uitgestorven. Een expeditieteam gaat op zoek in zuidwest-Nepal en vraagt zich af of de gevonden dieren mammoeten zijn of gewoon reuze-olifanten met voorhoofdsbulten. Discovery Channel, 22.00 uur.

DE WALLEN OP STAP Patrick Hollander begeleidt de 76-jarige Freddy Lodder naar de erotische beurs Eros '96 in Eindhoven. Zij praten intussen onder meer over seks, bejaarden, echtparen en aidspatiënten. SBS 6, 23.00 uur.

Meer over