Vandaag

RADIO..

MUZIEK

LOLA DA MUSICA Een portret van de Nigeriaanse muzikant Femi Kuti, de zoon van afrobeat-pionier Fela Kuti. Een ontmoeting met zijn familie in Nigeria, beelden van zijn optreden tijdens het Zomerparkfeest in Venlo en een gesprek met Britse dansproducenten die door zijn vaders muziek werden beïnvloed. Nederland 3, 19.37 uur.

SPORT

STUDIO SPORT Rechtstreeks verslag van de laatste etappe van de Tour de France, beelden van de Internationale Tenniskampioenschappen van Nederland en van de Grand Prix motorrace in Duitsland. Nederland 2, 12.08 uur.

AMUSEMENT

VILLA ACHTERWERK Met onder meer de laatste aflevering van de serie Pierlala, een documentaireserie over kinderen en de dood. Vandaag Gilliard, een portret van een kleine jongen die door zijn ziekte blind werd. Nederland 3, 10.00 uur.

PRAATPROGRAMMA

KRUISPUNT Paul Rosenmöller, fractievoorzitter van GroenLinks, gaat op retraite in het klooster van de franciscanen om met de broeders te praten over milieu en geloof. Verder een reportage over Colin Schaw, de eerste kroegpastoor in Engeland. Nederland 1, 22.41 uur.

DOCUMENTAIRE

DEFTIGE DRIFTEN Een portret over de Nederlandse adel, door de jonge filmmaakster Alwine van Heemstra, die zelf barones is, maar zich nooit zo voelde. In gesprekken met haar grootvader en andere adellijke landgoedbezitters zoekt ze naar de zin van de normen en waarden waarmee ze is opgevoed. Nederland 3, 14.00 uur.

DE JONGEN DIE NIET MEER PRAATTE Deel twee van een serie over Memo, een Koerdisch jongentje van negen, die in Turkije alles achterliet en nu in Nederland woont. Uit protest praat hij op een dag niet meer. Op school wordt hij gepest, maar dan leert hij Jeroen kennen. Nederland 1, 17.28 uur.

VAN GEWEST 35 JAAR Beelden uit het archief van Van Gewest tot Gewest. In deze aflevering uit de 35-jarige geschiedenis van het programma staat het reilen en zeilen van de binnenvaart centraal. In de jaren zestig vond er een forse sanering van de sterk verouderde vloot plaats. De concurrentiestrijd met het vrachtverkeer op de weg, die ook in de jaren zeventig werd uitgevochten, krijgt in deze tijd van files een nieuwe dimensie. Nederland 3, 18.33 uur.

Meer over