Vandaag

Zaterdag..

ACTUALITEITEN

2VANDAAG Onder meer een portret van Henk Kras en zijn vriendin Maria Veerman. Zij raakte zwaar gewond bij de cafébrand in Volendam en ligt nog steeds in een ziekenhuis in Brussel. Haar vriend neemt elke dag na zijn werk een taxi om haar op te zoeken. Nederland 2, 17.59 uur.

SPORT

STUDIO SPORT De eerste finalewedstrijd in de basketbalplay-offs tussen de Amsterdamse Ricoh Astronauts en Vanilla Weert. Verder Amerikaans honkbal en beelden van het WK ijshockey. Nederland 2, 14.33 uur.

AMUSEMENT

KOPSPIJKERS Matthijs van Heiningen en Theo van Gogh spelen het kopspijkerspel. Het cabaret geeft een persconferentie over het nummer I wanna be a one day fly. Vorige week lanceerde het dat nummer onder het motto: wat Starmaker kan, kunnen wij ook. Nederland 3, 20.05 uur.

FINALE SOUNDMIXSHOW De elf overgebleven kandidaten brengen hun nummer nog één maal live ten gehore. Kijkers kunnen na de uitzending telefonisch stemmen op hun favoriet. RTL 4, 21.00 uur.

PRAATPROGRAMMA

HET LAGERHUIS Discussie over extra vakantiegeld voor mensen met een bijstandsuitkering, het openbaar vervoer en de pil van Drion. Nederland 3, 21.05 uur.

WINTERTIJD Gast is de zanger van Normaal, Bennie Jolink. Harry de Winter praat met hem over zijn leven en carrière aan de hand van een aantal muziekfragmenten. RTL 5, 22.00 uur.

BAREND & VAN DORP Tussen de Soundmixshowfinale en de uitslag hiervan praten Henk van Dorp en Frits Barend met John Adams, de eerste winnaar van de Soundmixshow, twaalf jaar geleden. Ook een gesprek met acteur Dick van der Toorn, die ex-premier Joop den Uyl speelt in een toneelstuk. RTL 4, 22.45 uur.

Meer over