Vandaag

RADIO..

ACTUALITEITEN

NETWERK De Mega Tsunami is een apocalyptisch natuurverschijnsel dat volgens sommige deskundigen ooit de oostkust van de Verenigde Staten zal treffen. Een vloedgolf van 650 meter hoog kan New York en Boston wegvagen. Nederland 1, 20.14 uur.

7-DAGEN De geschiedenis van ons voedsel, in het kader van een VPRO-week over de productie van voedsel. Herman Pleij praat over middeleeuws eten, architect Willy Maas over een 'varkensflat' voor 300 duizen dieren. Nederland 3, 21.05 uur.

AMUSEMENT

25 MINUTEN Tweede aflevering van Arjan Ederveens reeks semi-realistische docudrama's: moralistisch sprookje over een vertegenwoordiger in open deuren die wordt bekeerd in kabouterseminarie De Wenschput. Nederland 3, 20.30 uur.

KUNST

KUNST...OMDAT HET MOET Documentaire over actrice Jean Seberg, die schitterde inGodards legendarische A Bout de Souffle uit 1959. In vrijwel elke rol speelde ze een Amerikaans meisje in Europa,met sterk wisselend succes. Ze raakte verslaafd aan pillen en alcohol en werd in 1979 dood gevonden in haar witte Renault. Zelfmoord volgens de politie, maar haar vrienden gelovendaar niet in. Nederland 3, 0.00 uur.

MUZIEK

MATTHÄUS PASSION Het Concertgebouworkest onder leiding van Riccardo Chailly voert het beroemde werk van Bach uit, met assistentie van drie koren en een groot aantal vocale solisten. Nederland 3, 14.00 uur.

HARDE NOTEN Muziekquiz met dirigent/violist Jaap van Zweeden en violiste Janine Jansen. Zij moeten onder meer antwoord geven op de vraag: welke componist was voorbestemd om slager te worden? Nederland 2, 16.33 uur.

BEHIND THE MUSIC Hoogte- en dieptepunten van de new waveband Blondie. Van hits naar ruzies en schandalen en weer terug. RTL 4, 23.45 uur.

DOCUMENTAIRE

CLOSE-UP Centraal staan de Dode Zee rollen. Met de modernste ruimtevaarttechnieken wordt onderzoek gedaan naar deze oude joodse teksten. Nederland 1, 18.31 uur.

HET UUR VAN DE WOLF Documentaire van Paul Haenen en Coen Verbraak over de legendarische, in 1978 overleden acteur Ko van Dijk. Over zijn werk en vele liefdes, met herinneringen van Mary Dresselhuys, stiefdochter Linda van Dyck en zijn eerste echtgenote Emmy Scholte. Haenen en Verbraak vonden ook niet eerder vertoond filmmateriaal in Van Dijks privé-archief. Nederland 3, 19.30 uur.

Meer over