VANDAAG

MIDDAGEDITIE Aandacht voor de kritiek in de Tweede Kamer op minister van Defensie Voorhoeve. Verder aandacht voor de moeilijk grijpbare winsten van internationaal opererende criminelen en tot slot een discussie over kinderarbeid....

2 VANDAAG Reportage over kinderarbeid in Engeland. Formeel mogen kinderen daar niet langer dan twintig uur per week werken, maar vaak loopt dat uit op een volledige werkweek. Vandaag en morgen vindt in Amsterdam een internationale conferentie over kinderarbeid plaats. Verder aandacht voor de kamerbehandeling volgende week van de Wet op de Economische Mededinging van minister Wijers van Economische Zaken. Als het aan Wijers ligt, mogen onder meer supermarkten voortaan geen onderlinge prijsafspraken meer maken. Nederland 2, 17.29 uur.

STUDIO RKK Portret van de vrijdag overleden KRO-journalist Ad Langebent. Verder aandacht voor de geestelijke nood onder boerengezinnen waarvan alle varkens zijn vernietigd vanwege varkenspest. Nederland 1, 19.00 uur.

FRANKRIJK-NEDERLAND Rechtstreeks verslag van de oefeninterland tegen Frankrijk met commentaar van Theo Reitsma. Nederland 2, 20.30 uur

BEWOGEN BEELD Somebody's son. BBC-documentaire over een moeder in een dorp ergens in midden-Wales (Engeland) met drie aan drugs verslaafde zonen. Zij wordt een jaar lang gevolgd, wat een beeld oplevert van de uitzichtloze economische situatie van het gezin en de dilemma's van de vrouw die haar kinderen wil helpen. Nederland 3, 21.00 uur.

YOY: OP EIGEN KRACHT Portret van jongeren in de Kaapverdiaanse gemeenschap in Rotterdam. Daar woont de grootste groep mensen uit Kaapverdië, buiten het land zelf en buiten voormalig kolonisator Portugal. Nederland 1, 21.58 uur.

PAPA ADOLFO Documentaire over de priester-arts Adolfo Serripierro die zich in de Braziliaanse badplaats Fortalezza het lot aantrekt van de ruim tweeduizend kinderen die daar in de prostitutie werken. Nederland 2, 22.46 uur.

TEEVEE STUDIO Uitgebreid interview met 42-jarige televisieproducent John de Mol over zijn leven en over het bedrijf dat hij vanaf zijn 23ste heeft opgebouwd. Hij vertelt over zijn eigen drijfveren, maar geeft ook zijn visie op het rampzalig verlopen avontuur met Sport 7. Nederland 1, 23.24 uur.

Meer over