Vandaag

RADIO..

DE OCHTENDEN Rudie van Meurs praat met Jan. H. Slingenbergh, veearts en werkzaam bij de wereldvoedselorganisatie FAO, over de wereldwijde aanpak van de MKZ-crisis. Verder deel 1 van een tweeluik over harddrugsverslaafden op de Wallen in Amsterdam en een debat over alternatieve therapieën in de verpleegkunde. Radio 1, 09.04 uur.

NEDERLAND VERANDERT Programmamakers op zoek naar hoe Nederland verandert, met een rechtstreekse presentatie van Mieke van der Weij, die onder anderen praat met Meerten ter Borg, cultuurfilosoof en hoogleraar op het gebied van Veranderend Nederland. 747AM (voorheen Radio 5), 14.02 uur.

ACTUALITEITEN

2VANDAAG Een vooruitblik op het theaterstuk dat vanavond in première gaat over het leven van de troubadour Cornelis Vreeswijk, die in Zweden populair en berucht was om zijn kritische teksten. Verder een gesprek met de advocaat van de zondag gearresteerde Slobodan Milosevic. Nederland 2, 17.59uur

NETWERK Een reportage over de Marokkaanse oudercoördinator Mustapha Khaddari, die door de Amsterdamse J.P. Coenschool is aangesteld om allochtone ouders meer bij het onderwijs van hun kinderen te betrekken. Na twee jaar scoort de zwarte basisschool bovengemiddeld bij de CITO-toets. Nederland 1, 20.29 uur.

KUNST

PITCH Aandacht voor percussionist en zanger Arto Tunçboyaciyan en zijn Armenian Navy Band, Musique de Tables, een korte film voor drie paar handen en drie tafels, en Sound, de eerste aflevering van Sound on Film, waarbij componisten en cineasten samen een tv-film maken. Nederland 3, 23.07 uur.

SPORT

MANCHESTER UNITED-BAYERN MÜNCHEN Rechtstreeks verslag van deze wedstrijd in de Champions League, met een voorbeschouwing om 20.25 uur en een commentaar van Evert ten Napel. Later op de avond om 22.40 uur is er een samenvatting van de wedstrijd Galatasaray-Real Madrid. Nederland 2, 20.45 uur.

AMUSEMENT

THEO ONDER DAK In dit nieuwe programma gaat Theo van Gogh op bezoek bij Bekende Nederlanders om zich te laten uitnodigen voor een gesprek in huis. Voor elk uur dat de gastheer of -vrouw het met hem uithoudt, wordt een geldbedrag overgemaakt naar een goed doel. Yorin, 22.5 uur.

PRAATPROGRAMMA

HET ELFDE UUR Andries Knevel praat met royalty-verslaggeefster Maartje van Weegen over de verloving, dominee Hans Bouma over mond- en klauwzeer, en de huisarts Van der Steen, bekend van de serie Plattelandsdokter op tv. Nederland 1, 20.58 uur.

BAREND & VAN DORP Gesprek met onder anderen Rudi Fuchs, directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam. RTL 4, 22.45 uur.

DOCUMENTAIRE

RADAR Over een stel beruchte autohandelaren die al jaren ondeugdelijke wagens verkopen, en over een chatbox van Fox Kids voor kinderen van zes tot dertien jaar, waarvan het taalgebruik niet met de doelgroep te rijmen valt. Nederland 2, 19.25 uur.

NOORDERLICHT Aandacht voor Wagenings onderzoek op de vierkante millimeter dat bedoeld is om het complexe informatienetwerk tussen plant, insect en roofinsect te doorgronden. Nederland 3, 20.30 uur.

HET ALGEMEEN BELANG Frans Bromet onderzoekt de beweegredenen van belanghebbenden bij de mogelijke komst van een woonwagen in Nijkerk. Nederland 3, 21.00 uur.

VINGER AAN DE POLS Over meervoudig gehandicapte kinderen over wie artsen zeggen niets meer te kunnen doen en van wie de ouders het toch blijven proberen. Nederland 1, 22.16 uur.

Meer over