Vandaag

RADIO..

ARGOS Een onderzoek naar het werk van de commissie-Bakker over de val van de Moslim-enclave Srebrenica. Voorzitter Bakker van D66 reageert. Radio 1, 11.00 uur.

TIJD VOOR TWEE Te gast is Ben Cramer, die een van de hoofdrollen speelt in de familiemusical Pinokkio, die morgen in première gaat in het Chassé Theater te Breda. Radio 2, 12.04 uur.

DOCUMENT OP 5 Over de schoonheid van voetbal, die door de oprukkende commercie teloor dreigt te gaan. Programmamaker Lex Bohlmeijer probeert er grip op te krijgen dat voetbal zoveel mensen in de ban houdt. Radio 5, 13.05 uur.

SCHUIM EN AS Cultuurprogamma met als gast de historicus Herman Beliën, die ter gelegenheid van de Wetenschapsweek de geschiedenis van de woorden huis, tuin en keuken onderzocht. Radio 5, 14.02 uur

ACTUALITEITEN

ONTBIJT TV Reportage over de NS, die kampt met tekorten aan materiaal en personeel. Verder een proef met consumentenvuurwerk, die moet aantonen dat vuurwerk minder gevaarlijk is dan vaak wordt gedacht. Nederland 1, 07.07 uur.

2VANDAAG Een gesprek met André Telting, de nieuwe directeur van de Centrale Bank van Suriname. Aandacht voor het weer op gang komen van de ontwikkelingshulp vanuit Nederland, en de schuldenlast die door de vorige regering is opgebouwd. Verder de laatste ontwikkelingen in Israël. Nederland 2, 17.29 uur.

NETWERK Reportage over Rent-A-Priest. Een Belgische firma die door twee geschorste priesters wordt gerund. Zij verhuren zich voor een huwelijk, doop of andere religieuze plechtigheid, tot woede van de Vlaamse bisschoppen. Onlangs breidden de twee priesters hun werkterrein tot in Nederland uit. Nederland 1, 20.30 uur.

SPORT

WIELRENNEN Rechtstreekse beelden van het WK in Plouay (Frankrijk) met de wegwedstrijd voor mannen onder de 23 jaar en die voor vrouwen junioren. Nederland 2, 12.30 uur.

AMUSEMENT

STARDUST Actrice Famke Janssen over haar Hollywood-carrière. Verder een gesprek met regisseur Michael Winterbottom over zijn film Wonderland, waarin lief en leed in modern Londen worden geschetst. Nederland 3, 23.07 uur.

PRAATPROGRAMMA

EEN GEWELDIGE TIJD! Te gast is Eugene Sutorius, hoogleraar strafwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en advocaat. Op grond van zijn ervaringen in euthanasiezaken, vraagt hij zich af of de medische wetenschap niet te veel keuzes biedt. Nederland 3, 21.07 uur.

DOCUMENTAIRE

DE MENSEN VAN DE ALARMCENTRALE Slotaflevering van een serie die een kijkje gunt achter de schermen van de ANWB-Alarmcentrale die in Barcelona is gevestigd. Nederland 1, 22.31 uur.

Meer over