Vandaag

RADIO..

ACTUALITEITEN

NOVA Een uitgebreide reportage over Oostenrijk, waarin onder meer aandacht voor de invloed die omstreden kwesties, zoals rond Kurt Waldheim, hebben gehad op het toerisme. De aanleiding: de vakantie van de koninklijke familie in Lech tegen de achtergrond van Jörg Haiders betrokkenheid bij de nieuwe regering. Nederland 3, 22.15 uur.

SPORT

STUDIO SPORT Verslag van de Davis-Cupontmoeting (tennis) tussen Nederland en Duitsland, en van het WK allround schaatsen in Milwaukee met de 500 meter mannen en vrouwen, 3000 meter vrouwen en 5000 meter mannen. Nederland 2, 14.00 en 01.30 uur.

OPEN NK DARTS 2000 Het hele weekend aandacht voor het Nederlands kampioenschap darts, waarbij de hele wereldtop zijn opwachting zal maken. Net 5, 18.00 uur.

AMUSEMENT

VIPS In The Showbuzz worden wekelijks de roddelbladen doorgenomen en springt Henk Bres met zijn speciale bus op de bres voor bekende beroddelde Nederlanders. Veronica, 19.55 uur.-

NOW OR NEVERLAND Een Nederlands en een Belgisch team strijden om een geldbedrag in euro's, 'waarbij 'extremiteiten en avontuur voorop staan'. SBS 6, 20.45 uur.

CRISIS Een Chinese terroristenleider wordt in Nederland gevangen genomen. Zijn aanhangers reageren met aanslagen. China en de VS vragen om uitlevering. Een probleem voor het crisisteam, met oud-eurocommissaris Hans van den Broek, advocaat André Haakmat, Rotterdams burgemeester Ivo Opstelten, D66-leider Thom de Graaf, oud-procureur-generaal Rolph Gonsalves en SBS-directeur Fons van Westerloo. Nederland 3, 21.00 uur.

WEERZIEN OP 3 Terug van weg geweest: Van Oekels Discohoek, waarin Barend Servet binnenkomt met de data van de rijdende discohoek en Captain Beefheart te zien is met Upon the my-o-my. Hierna zijn er herhalingen van Herenleed met Armando, Cherry Duyns en Johnny van Doorn. Nederland 3, 00.50 en 01.20 uur.

DOCUMENTAIRE

KAAP DE GOEDE HOOP Samen, maar toch apart. Zo blijken allochtoon en autochtoon Nederland volgens de programmamakers met elkaar te leven. Zij gaan op zoek naar wat de multiculturele samenleving eigenlijk inhoudt. 'Kun je dat eten?' Nederland 3, 17.33 uur.

NEDERLAND VOLGENS PIJPERS Indachtig het spreekwoord Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens gaat Harmke Pijpers op bezoek bij Nederlanders die de Hollandse huiselijkheid koesteren. Of juist niet. Nederland 2, 23.12 uur.

Meer over