Vandaag

RADIO..

DE AVONDEN Het programma begint met een 'Gesproken Uitzicht', maar daarna volgt een radio-essay van Heere Heeresma over De Armeniërs, de stille joden. 747 Am, 22.02 uur.

MUZIEK

ALESSANDRO SAFINA Opnieuw is een tenor omgebouwd tot ster. Safina haalde met Luna in korte tijd alle hitlijsten. Hij gaf een concert in het uitverkochte Congresgebouw in Den Haag, waar hij nummers zong van ondermeer U2. Nederland 2, 22.55 uur.

DOCUMENTAIRE

ALLE DIEREN TELLEN MEE De Avro leeft zich dezer dagen uit op het thema 'dieren', met vier specials. De eerste twee gaan over Gambia, waar gepoogd wordt de chimpansee te herintroduceren, en Zuid-Afrika, waar het Krugerpark wordt bezocht. Nederland 1, 17.09 uur.

WASKRACHT! Boerenhoeve-, viergranen-, gras-, korenhof-, Columbus- of eco-eieren: het lijkt een enorme variëteit, maar het blijkt voornamelijk beeldvorming en consumentenbedrog. Nederland 3, 20.00 uur.

NIET BIJ BROOD ALLEEN De Amsterdamse Nassau-kerk is heel bijzonder: hij is niet leeg gelopen. De kerk is voor gelovigen, maar ook voor daklozen, verslaafden en (ex-)psychiatrische patiënten het centrum in de vroeger verpauperde, maar nu weer gerenoveerde wijk. Nederland 1, 22.55 uur.

SPORT

IN DE BAN VAN DE SPORT De voetbalwedstrijden tussen de Schotse ploegen Celtic, met zijn katholieke aanhang, en Glasgow Rangers, gesteund door protestanten, behoren tot de meest beladene in de wereld. RTL 5, 22.15 uur.

Meer over