VANDAAG

ONTBIJT TV Te gast is Harriët Duurvoort, hoofdredacteur van Nederlands nieuwste allochtonen-glossy, Roof, dat binnenkort voor het eerst uitkomt. Hoofdsponsor van het tijdschrift is Coca Cola....

DINGEN DIE GEBEUREN Aandacht voor vrouwen die de technische richting op gaan, de zogenoemde Thea's. Ondanks speciale campagnes van de overheid kiezen steeds minder meisjes voor technische vakken. Een gesprek met twee generaties vrouwen over hun liefde voor exacte vakken. Radio 5, 09.00 uur.

2 VANDAAG De afgelopen negen maanden waren de droogste Nederlandse maanden van de eeuw. Een reportage over de gevolgen van de droogte.

Verder een reportage over de Chinees-Nederlandse handelsbetrekkingen in het licht van de schrijnende mensenrechtensituatie in China. Is handel nog wel verantwoord met een land waar jaarlijks 2000 executies uitgevoerd worden, meestal zonder enige vorm van proces? Nederland 2, 17.29 uur.

UN ENFANT DE TROP TV-film. Kort voor haar ontslag uit de gevangenis, reageert Nathalie op een huwelijksadvertentie van een boer in een verre uithoek van het land. In haar brieven aan de man heeft ze met geen woord gerept over haar (onhandelbare) zoontje. Na de eerste ontmoeting weigert de man het tweetal onderdak te geven. Nathalie doet er alles aan om de man te verleiden. Nederland 3, 20.15 uur.

HIER EN NU Een reportage met nieuw materiaal over hoe Adolf Hitler in Duitsland aan de macht kwam. Ooggetuigen van toen kijken terug op een periode die na 50 jaar nog steeds niet echt afgesloten is. Nederland 1, 21.22 uur.

DOCUMENT Het loont wel degelijk om de straat op te gaan en gedemonstreerd wordt er steeds vaker, concludeert de Belgische documentaire De Waarde van de Straat, waarin de geschiedenis van de betoging wordt belicht. In België heeft 'de Straat' het Belgische parlement vaak zijn wil opgelegd. BRTN 1, 21.40 uur.

UITGELICHT Gesprekken met Rob de Nijs over zijn nieuwste langspeler: De band, de zanger en het meisje, Hans Dorrestijn en Kick van der Veer over hun boek 'Mag ik uw handtekening?' en Mini en Maxi. Radio 2, 22.04 uur.

HET UUR VAN DE WOLF Dansfilm over emoties die schuil gaan achter de facade van de macho-man. Choreograaf Lloyd Newson slaagde er met Enter Achilles (1995) goed in ruw en kwetsbaar mannengedrag krachtig te verbeelden. Uit de filmversie blijkt, dat ook cineaste Clara van Gool een scherp oog en een subliem gevoel voor ritme en dynamiek bezit waarmee ze dit euforische macho drama sterk verhevigt, en gelukkig ook wat relativeert. Nederland 3, 23.22 uur.

Meer over