VANDAAG

NIEUWSSHOW ontvangt als gast minister Voorhoeve van Defensie. Hij praat over zijn boek Labiele Vrede. Verder schuiven Paul Witteman en Philip Freriks aan....

INTOCHT SINTERKLAAS De zomer is amper voorbij, de bladeren zitten nog grotendeels aan de bomen, maar Sint en zijn Pieten staan al weer trappelend van ongeduld op de kade. Vandaag loopt de boot binnen in het Gelderse Doesburg. Nederland 3, 12.00 uur.

KIND IN...is een serie van acht radioprogramma's. Directe aanleiding voor deze serie is het vijftigjarig bestaan van Unicef. Er wordt een ooggetuige verslag gegeven van projecten die door Unicef worden gesteund in Bangladesh en Mozambique. Bangladesh is het dichtstbevolkte land van de wereld. Er wonen 120 miljoen mensen. Er is veel kinderarbeid en onvoldoende of geen onderwijs. Radio 5, 15.00 uur.

KINDERSONGFESTIVAL 1995 Verslag van de landelijke finale van het Kindersongfestival in schouwburg Het Park in Hoorn. Inge Diepman volgt de kinderen achter de schermen. De jury bestaat uit acteur Peter Tuinman, kinderkoordirigent Majel Lustenhouwer en Valerie Gibson, die zelf meezingt in het Kinderen voor kinderen-koor. De winnaar van dit festival mag zijn liedje komen zingen in het radioprogramma Denk aan Henk van Henk Westbroek. Nederland 3, 16.07 uur.

2 VANDAAG komt met een verslag van de première van de musical Antarctica in Carré. Het theater is maandag decor voor een produktie van Eddy van der Schouw. Ook aandacht voor Henk Brink, de Nederlandse ballonvaarder die binnenkort wil vertrekken voor een solo-vlucht rond de wereld. Nederland 2, 17.35 uur.

SONJA OP ZATERDAG praat met Maurice de Hond over het belang van Internet. De priester Antoine Bodar vertelt aan Sonja waarom hij wordt weggestuurd uit zijn parochie. Nederland 3, 21.05 uur.

TIJDSEIN gaat in op de laatste ontwikkelingen uit Israël. Hoe moet het nu, na de moord op premier Rabin, verder met het vredesproces in Israël. Ook een portret van gynaecologe Holm. Zij vindt dat er te snel en te veel reageerbuisbevruchtingen worden toegepast. Daar moet wat aan gedaan worden, is haar mening. Verder een reportage over de middeleeuwse arbeidsomstandigheden in een zwavelmijn op Java. Nederland 2, 21.25 uur.

KAREL ontvangt de Amerikaanse zanger Randy Newman. Hij maakte zijn eigen versie van de legende over Faust, de man die zijn ziel aan de duivel verkocht. Verder spreekt Van de Graaf met Jet Nijpels, fractievoorzitter van Senioren 2000 en met journalist Ton van Dijk. In zijn nieuwe boek Hier gebeurt nooit iets, schrijft hij over de dunne scheidslijn tussen slachtoffers en daders van misdrijven. Nederland 1, 22.40 uur.

KUNST...OMDAT HET MOET Documentaire van Tristam Powell over de Deense schrijfster Karen Blixen, vooral bekend doordat haar boek Out of Africa werd verfilmd. In 1913 keerde zij het decadente leventje dat zij tot dan toe had geleefd de rug toe en ruilde het in voor het primitieve Afrika. Ze wilde in Kenia de geografie en de geschiedenis van Afrika bestuderen. Vanaf het moment van aankomst verloor Blixen haar hart aan Afrika en de bewoners. Nederland 2, 23.59 uur.

Meer over