VANDAAG

PUNCH: MILIEU-ACTIES Hoe succesvol waren de milieu-acties in de jaren zeventig en tachtig, vormt de vraag in een zesdelige radioserie van Punch....

RADIO UIT Een gesprek met de frontman van de Tröckener Kecks. Zijn band groeide uit van punkband tot een vermaarde Nederlandstalige rockgroep. Hun sonds als Met hart en ziel en Nu of nooit mogen klassiekers genoemd worden. Onlangs traden de Kecks op in Engeland en de Verenigde Staten. Radio 5, 17.08 uur.

VERONICA TOKRADIO: HOWARD STERN Rush Limbaugh en Howard Stern horen tot de shock-jocks, een clubje uiterst conservatieve, verbaal agressieve radio-presentatoren in de VS die dagelijks een portie frustratie en venijn over hun luisteraars uitstorten. Veronica zendt vanavond een compilatie uit van Howard Sterns landelijk praatshow van 'enkele weken geleden'. Niemand wordt gespaard, maar vrouwen, politici en minderheden zijn in het bijzonder de klos. De onderwerpen van zijn oorspronkelijk vier uur durende programma, waarbij luisteraars mogen opbellen, zijn Haïti, Frankrijk en Kurt Waldheim. Handig - en nog niet eerder vertoond - is dat het radioprogramma wordt ondertiteld via Teletekst-pagina 348. Radio 1, 19.00 uur.

NATURAL BORN FOOTBALLERS Herhaling van de reportage over de beroemde voetballer Paul Gascoigne die volgend seizoen voor de Glasgow Rangers speelt. Ten tijde van de film speelde de Engelse international voor Lazio Roma. Gascoigne werd in zijn carrière nog nooit kampioen. BBC 2, 19.45 uur.

MARCO POLO IN LELYSTAD In de tweede aflevering van Marco Polo was een verslag te zien van de gevolgen van een slaapkamerbrand in Lelystad waarbij twee Somalische kinderen omkwamen. Vorige week protesteerden tientallen Somaliërs tegen de in hun ogen lakse houding van de politie in het onderzoek. Nederland 3, 20.00 uur.

HIER EN NU De laatste ontwikkelingen in Bosnië: de val van de enclaves en het vertrek van de Nederlandse blauwhelmen. Verder: drugsoverlast in Rotterdam. In de wijk het Nieuwe Westen voelen veel bewoners zich bedreigd door de vele dealers, drugsrunners en verslaafden. Wethouders Simons belooft harde maatregelen, maar de bewoners moeten het eerst zien. Nederland 1, 21.19 uur.

PANORAMA: DRUG RULE Het veelgebruikte slaapmiddel Temazepam lijkt minder onschuldig dan de bijsluiter doet voorkomen, zo zou blijken uit deze reportage van het Britse Panorama. Veel regelmatige gebruikers vertonen gewelddadig gedrag. BBC 1, 22.30 uur.

Meer over