VANDAAG

CLIFF RICHARD De hele dag tot 18.00 uur plaatjes van de jarige Britse zanger, die sinds Living Doll (1959) geregeld in de hitparade heeft gestaan....

MIDDAGEDITIE Er bestaan verschillen tussen ziekenhuizen mét en ziekenhuizen zónder sponsor. Bill Wyman (61), oud-basgitarist van de Rolling Stones, trad maandag op in Paradiso in Amsterdam.

Vanochtend wordt het nieuwe verkiezingsprogramma van het CDA gepresenteerd. Een analyse. Nederland 3, 12.07 uur.

5 IN HET LAND Reportages over het Ajax-museum, gezien door een Feyenoord-supporter, en over de strenge controle op snor- en bromfietsen door de politie van Tilburg. RTL 5, 19.00 uur.

THE TICKET In het culturele magazine van NBC Europe praat Irene van de Laar (De heetste plekjes van Nederland, Nachtrijder) over haar werk. NBC, 19.30 uur.

RADIOCAFÉ Han Mulder, oud-journalist (Parool, Brandpunt, Den Haag Vandaag) en oud-directeur voorlichting bij het ministerie van WVC, legt uit hoe je een boodschap het best voor het voetlicht kunt brengen. Mulder is nu hoofd voorlichting van het Rijksarchief. Andere gasten zijn: Pieter Storms (Breekijzer) en Jan Greyn (Met het oog op morgen). Radio 1, 20.04 uur.

RONDOM TIEN Violet Falkenburg praat over het chronisch vermoeidheidssyndroom ME met Renate Dorrestein (schrijfster), Daniela Koele (journaliste), dr. Mandema (kinderarts), dr. Osterhaus (viroloog) en Rein Bartlema (kleurentherapeut). Nederland 1, 22.04 uur.

DE WERELD IS KLEIN In 1980 neemt een Bengaals diplomaat de twaalfjarige Hanufa voor drie jaar mee naar zijn post in Dubai. In ruil voor werk krijgen haar ouders zo nu en dan geld. Dat klopt, maar na verloop van tijd blijkt de ouders dat zij hun dochtertje nooit meer te zien krijgen. BRTN 1, 22.25 uur

GANTENBEIN Documentaire over de juridische en emotionele strijd van de familie van Gijs van Eijk, die na een hersenoperatie gedeeltelijk zijn geheugen verloor en halfzijdig verlamd raakte. Nederland 1, 22.45 uur.

VERONICA GOES BACK HOME Eerste aflevering van een twaalfdelige serie waarin telkens door een andere presentator een provincie onder de loep wordt genomen. Rolf Wouters begint in Groningen. Veronica, 21.45 uur.

Meer over