VANDAAG

DE OMGEKEERDE WERELD debatteert over de vraag of een politicus wel de overstap moet wagen naar de kant van de samenleving die hij voorheen controleerde....

NIEUWSLIJN besteedt aandacht aan de eerste dag van het parlementair debat over het rapport-Van Traa. Veronica, 18.55 uur.

TWEE REIZIGERS is een programma waarin Herman van Veen zes nieuwe liedjes presenteert in de vorm van een spel. Met teksten van onder anderen Willem Wilmink, Rudolf Kunze, Lori Spee en Herman van Veen. Nederland 1, 19.28 uur.

STUDIO SPORT komt met een rechtstreeks verslag van de wedstrijd Barcelona tegen Bayern München in de halve finale van het UEFA-Cuptoernooi. Nederland 3, 20.50 uur.

TELEVIZIER schetst een portret van voetbalscheidsrechter Dick Jol. Zes maanden lang was hij uit de roulatie, de rechter moest eraan te pas komen om hem weer op het veld te krijgen. Afgelopen zaterdag maakte hij zijn rentree.

Verder een reportage over beleggingen in diamanten, teakhout, debiteurenbeheer en struisvogels. Worden de beleggers slapend rijk of wordt hen een oor aangenaaid, vraagt AVRO's actualiteitenrubriek zich af. Nederland 1, 21.25 uur.

RONDOM TIEN besteedt aandacht aan ouder worden. Actrice Mary Dresselhuys (89), schrijver Michel van der Plas (68), hoogleraar Bob Smalhout (67) en televisiemaakster Mary Michon (56) vertellen hoe zij het ouder worden ervaren. Nederland 1, 22.00 uur.

DE AVONDEN Anil Ramdas praat met Loc Duong. Duong werd na de oorlog in Vietnam gezien als collaborateur. Hij had geen toekomst en geen studie. Op zijn zestiende vluchtte Duong per boot uit Vietnam en belandde in Nederland. Radio 5, 22.00 uur.

REPORTER komt met een reportage over de invloed van commercie op onderzoeksjournalistiek. De Amerikaanse tv-stations CBS en ABC stonden op het punt een onthullend verhaal over de tabaksindustrie uit te zenden. Door de dreiging van miljardenclaims besloten de directies het verhaal niet te brengen. De grote Amerikaanse commerciële tv-stations zijn steeds vaker beleggingsobject van grote ondernemingen. Nederland 1, 22.40 uur.

Meer over