VANDAAG

ONTBIJT TV blikt vooruit op het proces dat is aangespannen tegen Marco Bakker. Verder aandacht voor de zaak-Lancee en de groeiende weerstand in Suriname tegen de regering van dat land....

2 VANDAAG Omdat lijkschouwers in Nederland onvoldoende opgeleid zouden zijn, worden regelmatig verkeerde overlijdensdiagnoses gesteld. Verder een vooruitblik op het WK voetbal in Frankrijk en aandacht voor de staking in de kinderdagverblijven. Nederland 2, 17.29 uur.

TRACEY ULLMAN SHOW Compilatie van de ironische typetjes die de comédienne Tracey Ullman het afgelopen jaar in haar show opvoerde. Nederland 3, 20.03 uur.

FEST DES FUssBALLS Rechtstreeks verslag van het feestprogramma dat in Parijs gehouden wordt ter ere van het WK voetbal. Duitsland 2, 20.15 uur.

REBECCA Brits tv-drama naar de roman van Daphne du Maurier over een man die na de dood van zijn echtgenote een nieuwe liefde vindt, maar zijn eerste vrouw maar niet kan vergeten. Nederland 3, 20.20 uur.

HOME GROUND Documentaire over de bokser Jane Couch die in Engeland wil boksen. Helaas voor haar zijn het publiek en de organisatoren in dat land niet in het vrouwenboksen geïnteresseerd. BBC 2, 20.30 uur.

HISTORIES Lily en Felice: Love-

story in het Derde Rijk. Documentaire over twee Duitse vrouwen die tijdens het regime van Hitler een verhouding met elkaar krijgen. De een heeft een medaille gekregen voor haar voorbeeldige rol als Nazi-moeder. De ander was joodse en actief in het verzet. België 2, 21.40 uur.

ZWARTE SNEEUW Herhaling van deze Nederlandse dramaserie van Maarten Treurniet. Nederland 1, 21.07 uur.

FILIPINA DREAMGIRLS Docudrama over vijf mannen uit Wales die afreizen naar de Filipijnen in de hoop daar binnen acht dagen een geschikte levenspartner te vinden. België 1, 21.15 uur.

CLOSE-UP Documentaire over Tarzan. Deze heer van de jungle werd ooit bedacht door de schrijver Edgar Rice Burroughs en groeide mede door de speelfilms uit tot een internationaal fenomeen. Nederland 1, 22.46 uur.

VILLA BVD Frits Barend en Henk van Dorp volgen het WK Voetbal vanuit hun Zuid-Franse Villa. RTL 4, 23.25 uur.

WORLD CUP 98 PREVIEW Aan de vooravond van het WK voetbal analyseert de BBC de kansen van de deelnemende teams. BBC 1, 23.30 uur.

Meer over