VANDAAG

TOUR DE FRANCE De rustdag zit er weer op. Rechtstreeks verslag van de negende etappe in de Tour. De eerste bergetappe van Le Grand Bornard naar La Plagne over 160 kilometer....

KUNST TE KIJK is een nieuw tv-programma over eigentijdse beeldende kunst. Vanavond een impressie van de druk bezochte kunstdag in Enschede in februari. De aanwezige toeschouwers konden met hun toegangskaart inzetten op een van de kunstobjecten. Het kunstwerk werd hun eigendom als zij de vragen van presentator Cees van Drongelen goed wisten te beantwoorden. Nederland 1, 20.31 uur.

NEDERLANDSE PRINSEN IN AFRIKA Reportage over het negendaagse werkbezoek dat prins Claus en prins Willem-Alexander in juni brachten aan Tanzania. RTL 4, 21.15 uur.

TELEVIZIER is geheel gewijd aan juryrechtspraak. Veel omringende landen (Duitsland, België, Frankrijk) kennen dit fenomeen al jaren. Door de Europese eenwording is het niet ondenkbaar dat juryrechtspraak ook in Nederland wordt ingevoerd, aldus Televizier. Een reportage over de mogelijke consequenties. Nederland 1, 21.25 uur.

20 JAAR NORTH SEA JAZZ FESTIVAL Saxofonist Hans Dulfer en Bob Kaper van de Dutch Swinge College Band praten over twintig jaar jazzfestival in Den Haag en blikken terug op hun carrières. Ook met archiefbeelden van optredens van Dulfer en de Dutch Swing College Band. Nederland 3, 21.25 uur.

THE TONIGHT SHOW Jay Leno is in gesprek met acteur Hugh Grant. Onderwerp van gesprek is ongetwijfeld de escapade van Grant van twee weken geleden met een hoertje, waarvoor hij werd opgepakt door de politie in Los Angeles. NBC Super Channel, 22.30 en 01.30 uur.

BUITENLAND: A TIME TO WOO Engelse documentaire uit 1995 van Alan Bookbinder over de huwelijksmarkt van het Ait-Haddidu-volk in Marokko. Ieder jaar houdt dit volk een bruidsmarkt waar mannen en vrouwen elkaar ontmoeten om zo een partner te kiezen. In deze film worden twee vrouwen gevolgd tijdens hun gang over de markt. Fadma (27) is gescheiden en komt al twaalf jaar op de markt. Zo langzamerhand is zij bang geworden dat zij zal overblijven. Aisha (14) gaat voor de eerste keer op zoek naar een geschikte kandidaat. Nederland 3, 23.07 uur.

YOU DECIDE - WITH PAXMAN Praatprogramma's waarin het publiek zich met het gesprek mag bemoeien, zijn zelden een lang leven beschoren. Bij de BBC mag Jeremy Paxman, de keurige jongeman die Newsnight presenteert, het weer eens proberen. Actuele onderwerpen worden besproken met een studiopubliek, waarna de resultaten van een korte publieksenquête bekend worden gemaakt.

BBC 1, 23.50 uur.

Meer over