VANDAAG

DINGEN DIE GEBEUREN De gezamenlijke kinderboekhandels hebben 20 mei uitgeroepen tot Annie M.G. Schmidt-dag, omdat de 'koningin van het kinderboek' op deze dag jarig was....

KLEUR BEKENNEN Martin Simek praat met schrijver Maarten 't Hart over tuinieren, geloven, klassieke muziek, zijn ouders, de eerste zoen die hij op zijn 21ste kreeg en het kinderloos zijn. Radio 5, 16.02 uur.

HET KLOKHUIS De meeste dieren die bij de dierenarts komen, zijn niet ziek. Zijn ze dat wel, dan is de dierenarts chirurg, anaesthesist, tandarts en radioloog tegelijk. Nederland 3, 18.40 uur.

HET RADIOCAFÉ Hans van Hechten is secretaris van het Netwerk Scenarioschrijvers. Hij zint op mogelijkheden om het hoorspel weer te laten terugkeren op de radio. Om het goede voorbeeld te geven wordt De kroonprins-affaire uitgezonden, een politieke satire over de teloorgang van een minister-president en zijn beoogde opvolger. Radio 1, 20.00 uur.

NETWERK VVD-leider Frits Bolkestein heeft een boek geschreven: Moslim in de polder. Voor het boek, dat donderdag verschijnt, heeft hij zeven succesvolle moslims geïnterviewd. Nederland 1, 20.25 uur.

POGGIBONSI Presentator Bert Visscher kondigt in het zwembad optredens aan van de zydeco-muzikanten van Captain Gumbo, Leah Andreoni, Sexteto Canyenque, Hips, Hans Dagelet en Alliance Nord Sud. Nederland 3, 20.50 uur.

ROUTE HOLLANDAISE Anneloek Sollart vertoeft langs de autoweg en ontmoet daar allerlei mensen. Veronica, 22.15

LEVENSGEVAAR Vlaamse documentaireserie. Luc wordt op zijn werk gepest, neemt ontslag en wordt depressief. 's Nachts rijdt hij naar zijn oude werk met de bedoeling daar zelfmoord te plegen. Ook: sportvisser krijgt hartaanval op zee en vrouw raakt met auto te water. RTL 5, 22.40 uur.

REPORTER Over de ramp met de Hercules op vliegveld Eindhoven, waarbij 37 leden van het fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht om het leven kwamen, zijn inmiddels acht rapporten verschenen waarin wordt geconcludeerd dat de hulp 25 minuten te laat kwam. Zijn de drie aangewezen schuldigen de enigen of zijn er autoriteiten die de dans ontsprongen? Nederland 1, 22.47 uur.

CANNES FILM FESTIVAL WITH BARRY NORMAN De Britse filmcriticus verblijft in het Zuid-Franse Cannes en heeft gesprekken met onder anderen John Travolta en Sylvester Stallone. BBC 1, 23.30 uur.

Meer over