Vandaag

RADIO 1-JOURNAAL Kamerleden van PvdA, VVD, D66 en GroenLinks discussiëren over vredesmissies in het algemeen en die in de Hoorn van Afrika in het bijzonder....

ACTUALITEITEN

BUITENHOF Een gesprek met Tineke Bennema die op Palestijns grondgebied woont tussen Ramallah en Oost-Jeruzalem waar afgelopen week hevige onlusten uitbraken. Bennema was ooggetuige. Nederland 3, 12.07 uur.

7-DAGEN Over de risico's van de vredesmissie in de Hoorn van Afrika. Een reportageteam verkende samen met VN-militairen en Nederlandse diplomaten de afgelopen tien dagen het grensgebied tussen Ethiopië en Eritrea waar mogelijk de Nederlandse troepen worden gestationeerd. Verder aandacht voor Joegoslavië. Nederland 3, 21.05 uur.

KRUISPUNT Aandacht voor treinconducteurs als slachtoffer van geweld, slachtofferhulp en het anti-agressiebeleid van NS. Komende week verschijnt het eerste officiële overheidsrapport over geweld tegen functionarissen met een openbare functie. Nederland 1, 22.13 uur.

KUNST

AVRO KUNSTBLIK Eerste aflevering van een nieuwe serie, waarin Angela Groothuizen en Liesbeth Brandt Corstius eigentijdse kunst presenteren, met aandacht voor schilderes Milly Betten in Schouwerzijl en enkele van haar kopers. Nederland 1, 16.28 uur.

DE PLANTAGE De Belgische oud-premier Wilfried Martens maakt bekend welke zes titels kans maken op de AKO-Literatuurprijs, waarvan de winnaar op 29 oktober in hetzelfde programma bekend wordt gemaakt. Ook te gast is natuurfotograaf Frans Lanting, wiens werk wordt geëxposeerd in Naturalis te Leiden. Nederland 3, 17.00 uur.

KUNST...OMDAT HET MOET Centraal staat de beroemde fadozangeres Amalia Rodrigues, die afgelopen vrijdag precies een jaar geleden overleed. Nederland 3, 00.20 uur.

MUZIEK

C-MAJEUR In deze vijfde aflevering een muzikaal portret van CDA-leider Jaap de Hoop Scheffer, die een ontmoeting heeft met Violet Falkenburg. De Mattheus Passion behoort tot zijn vroegste muzikale herinneringen. Hij zong vroeger zelf op bruiloften en partijen. Nederland 1, 14.59 uur.

BEHIND THE MUSIC Een portret van Stevie Nicks, zangeres en stuwende kracht achter het succes van Fleetwood Mac. Over pieken en dalen. RTL 4, 23.15 uur.

DOCUMENTAIRE

WIE NIET WEG IS, IS GEBLEVEN De tweede aflevering van deze serie over 25 jaar Surinaamse onafhankelijkheid gaat over Nickerianen in het dorp Paradijs, die destijds tegen onafhankelijkheid waren. Nederland 3, 19.00 uur.

Meer over