VANDAAG

ONTBIJT TV Het Nieuwe de la Mar Theater in Amsterdam bestaat vijftig jaar. Reden voor een terugblik op het theater dat onder veel meer het tweede huis was voor Wim Kan....

HIER EN NU Debat over de gezondheidszorg tussen de Kamerleden Oudkerk (PvdA), Van Boxtel (D66), en aankomend CDA-Kamerlid Buijs. En aandacht voor een vrouw die na geslachtsverandering tien jaar geleden door de rechter werd erkend als vrouw, maar na een gemeentelijke herindeling ineens door de computer weer voor een man wordt aangezien omdat ze al dertig jaar getrouwd is met haar vrouw. Radio 1, 9.00 uur.

MIDDAGEDITIE Over de veiling van de nalatenschap van Max Heymans, de vorig jaar overleden modekoning. En over de vraag of een beursgang van Ajax wel reëel is. Nederland 3, 12.00 uur.

TIJD VOOR TWEE Gesprek met schrijfster Manon Uphoff, wier roman Gemis genomineerd is voor de Libris Literatuurprijs. Radio 2, 12.02 uur.

HET SCHADUWKABINET debatteert onder de titel Vluchten kan niet meer over 'het gebrek aan daadkracht en besluitvorming' rond Schiphol. Felix Rottenberg spreekt onder anderen oud-minister Neelie Kroes en Jos van Kemenade, commissaris van de koningin in Noord-Holland. Nederland 3, 20.45 uur.

DANS OP 3 Eerst Kok, een videoclip waarin dans gebaseerd is op de bewegingen van een bokser in de ring. Daarna Wanna get it on it?, een dansfilm van René Hazekamp op muziek van Arthur Sauer. Nederland 3, 21.40 uur.

DE GROTE VIER TROS en EO zenden samen vier portretten uit van de lijsttrekkers van de grote partijen. Ivo Niehe concentreert zich op het privé-leven van de politicus, Andries Knevel neemt de politieke invalshoek. Vandaag te beginnen met D66-lijsttrekker Borst. Later volgen nog De Hoop Scheffer (CDA), Kok (PvdA) en Bolkestein (VVD). Nederland 2, 22.00 uur.

DE AVONDEN Vijfde aflevering van de serie Leve het onderwijs! met als gast Karst Veling, Eerste Kamer-lid voor het GPV. Ook Louis Lehmann over de muziek die Astor Piazzolla schreef bij een gedicht van Jorge Luis Borges. Radio 5, 22.02 uur.

HET UUR VAN DE WOLF Portret van de Amerikaanse componist John Adams. Nederland 3, 23.23 uur.

DAMOKLES Niet minder dan 'het lot van de mensheid' staat op het spel in een programma over de Nederlander Wim de Bruyn. Woont al meer dan 25 jaar in Brussel, en heeft, na een leven als zakenman en onderzoeker, besloten de wereldeconomie te redden via ecologische producten. Radio 1, 0.04 uur.

FILM 98 Barry Norman bespreekt The Rainmaker van Francis Coppola naar John Grisham en The Big Lebowski van de Coen Brothers. BBC 1, 00.25 uur.

Meer over