VANDAAG

TERUGKIJKEN MET... is een nieuw call-tv-programma, waarin Wim Rijken met opbellers aan de hand van oude kranten praat over het nieuws van een aantal jaren terug....

SPREEKUUR Gerrit van der Kooij praat met CDA-voorzitter Hans Helgers over de zin van gevangenisstraffen. Helgers was in zijn vorige baan gevangenisdirecteur.

Nederland 2, 15.00 uur.

2VANDAAG bericht over het staatsbezoek van koningin Beatrix en prins Claus aan Zuid-Afrika, spreekt met de Chinese dissident Harry Wu en belicht de problemen die ouderen kunnen tegenkomen als zij een huis hebben gekocht.

Nederland 2, 17.29 uur.

WILLEM WEVER Jochem van Gelder zoekt antwoorden op vragen over de grootte en vliegkracht van vliegers, het schoonmaken van een aquarium met citroenhaaien en werking van geisers op IJsland. Nederland 1, 18.58 uur.

DE AVOND VAN DE KORTE FILM Philip Freriks presenteert vanuit Utrecht korte films, animaties, video-clips en commercials. Tevens praat hij met gasten over de korte film, die meer is dan een oefening voor jonge filmmakers. Nederland 3, 19.28 uur

WORLD TRADE SHOW bekijkt de exportmogelijkheden naar Rusland en doet dat met een bomenkweker, een dakbedekker en een fabrikant van barcode-scanners. Een Russische jury beoordeelt de plannen van de Nederlandse ondernemers. Nederland 2, 20.03 uur.

DE POPFABRIEK onderzoekt het ontstaan van jongensbands als Take That. Een bureau ontwerpt een succesformule, waarna de bijpassende jongens worden gezocht. BRTN, 20.35 uur.

SPANJER Maarten Spanjer heeft Gert en Hermien Timmerman meegenomen naar Roemenië, waar zij een kuuroord bezoeken. Ze blijken niet de enigen te zijn. In het hotel treffen ze nog zo'n honderd andere Nederlanders. Nederland 1, 22.02 uur.

STUDIO NONSENS is geen cabaret-, kunst- of taboedoorbrekend programma, maar wil volgens Veronica wel de gevestigde orde op de hak nemen. Vanavond de eerste van elf snel gemonteerde afleveringen met John Jones, Ellemijn Veldhuijzen van Zanten en André Breedland. Veronica 21.40 uur.

HET ELFDE UUR Andries Knevel praat met Wim Bosboom, hoofdbestuurslid van Senioren 2000, met R.A. Levisson, voorzitter van het Israëlisch documentatiecentrum, en met Ben Holbrink van de zendingsorganisatie Open Doors. Nederland 2, 22.13 uur.

TELESPORT GALA Harry Vermeegen reikt prijzen uit aan de beste voetballers van Nederland. Danny Blind (Ajax) krijgt de Gouden Schoen, Frank de Boer (Ajax) de zilveren en Johan de Kock (Schalke '04) de bronzen. Sport 7, 22.45 uur.

DE WALLEN OP STAP gaat naar het Spijkerkwartier in Arnhem. Gastheer is Rudy Kousbroek, exploitant van een aantal 'ramen' en niet te verwarren met de schrijver Rudy Kousbroek. SBS 6, 23.00 uur.

Meer over