Vandaag

RADIO..

MUZIEK

PARADISOLIFE Terugblik op het afgelopen seizoen Paradisolife, waar popmuzikanten niet alleen eigen nummers spelen maar ook samen met anderen. Met o.a. Rowwen Hèze. Nederland 3, 19.35 uur.

LINE UP FOR AMNESTY Compilatie van het benefietconcert voor Amnesty International uit april dit jaar. Met Acda & De Munnik, Bløf, Osdorp Posse, Herman Brood, Van Dik Hout e.a. RTL4, 22.00 uur.

SPORT

TOUR DE FRANCE De 87ste editie van de Tour wordt 23 dagen lang gevolgd op Nederland 2, Radio 1, Teletekst en Internet (www.nos.nl). Vandaag een rechtstreeks verslag van de negende etappe van Agen naar Dax over 182 km. Nederland 2, 15.00 uur.

PRAATPROGRAMMA

VAN DE SCHOONHEID EN DE TROOST Twintig mensen die het afgelopen jaar in de serie van Wim Kayzer over schoonheid en troost te gast waren, kwamen naar galerie De Zaayer in Amsterdam om daar van gedachten te wisselen. Avondvullend programma. Nederland 3, 20.50 uur.

KRUISPUNT EO-directeur Andries Knevel zat een weekend lang in het klooster van de trappisten in Achelse Kluis. Kruispunt filmde hem. Daarnaast een reportage uit het Twentse Reutum, waar vorige week een monument voor het ongedoopte kind werd onthuld. Nederland 1, 22.37 uur.

DOCUMENTAIRE

IN DE TIJDMACHINE DOOR JAPAN De hofreis van het jaar 2000. Herhaling van de documentaire van schrijver Rudy Kousbroek en Hans Keller. Ze begaven zich in het voetspoor van de Hollanders, die zich in het begin van de zeventiende eeuw als enige westerlingen in Japan mochten vestigen. Aan de hand van nagelaten dagboeken en journaals volgden Kousbroek en Keller de maanden durende Hofreis naar de Shogun die de Hollanders regelmatig aflegden. Nederland 3, 14.08 uur.

HET GEHEIM VAN SLOTERDIJK Zie Vooruit. Nederland 3, 20.15 uur.

HIGHWAY Over het reizende circus van de familie Tadjibaje, die in de onherbergzame wildernis van Centraal-Azië optredens verzorgt. BBC 2, 0.30 uur.

Meer over